Livre
Néerlandais

Niet bijten, Anna!

Kathleen Amant (auteur)

Niet bijten, Anna!

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Anna heeft al veel meer tandjes dan haar kleine broertje Lars. Als ze boos is, bijt ze Lars wel eens. Maar dat mag niet, Anna! Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Boos zijn
Titre
Niet bijten, Anna!
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2021 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789044823646 (hardback)
Placing suggestion
Boos zijn (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Anna heeft al heel veel tandjes in haar mond; veel meer dan haar kleine broertje Lars. Met die tanden bijt ze in een appel of in een boterham en soms - als ze boos is - bijten die tandjes in de kleine Lars. Die moet dan huilen, want bijten, dat doet pijn. Anna krijgt dan straf, want bijten, dát mag echt niet! Leuk, vierkant prentenboekje met afgeronde hoeken in de typische Anna-stijl. De tekst is telkens op de linkerpagina gedrukt in een kinderlijk, zwart lettertype dat mooi past bij de speelse, zwartomlijnde illustraties. De kleurrijke prenten zijn eenvoudig en vullen steeds de gehele rechterpagina. Mooie uitgave voor peuters en jonge kleuters die zich perfect leent om het thema bespreekbaar te maken. Het verhaal is eenvoudig en begrijpelijk en sluit perfect aan bij de beoogde leeftijdscategorie en doelgroep. Er verschenen eerder al talloze andere Anna-boekjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Niet bijten, Anna!

Elke peuter komt wel in een fase dat hij zijn tandjes voor iets anders gebruikt dan het eten. Bij Anna is dat net zo. Anna heeft al veel tandjes, al veel meer dan haar broertje Lars. Hij heeft nog maar twee tandjes bovenaan en twee tandjes onderaan. Anna verzorgt haar tandjes goed en poetst flink elke dag.

Broer en zus spelen graag samen, maar af en toe wordt Anna boos en dan bijt ze Lars. Dan huilt Lars heel hard en heel luid, want bijten doet pijn. Mama is boos en zet Anna apart om na te denken over wat ze gedaan heeft. Anna is verdrietig. Ze weet wel dat bijten niet mag, maar soms is het sterker dan haarzelf. Als ze verder nadenkt, vindt ze zelf een oplossing: als je boos bent, kan je beter even weggaan en iets anders doen. Of je kan praten met je vriendje, nee zeggen als je iets niet wilt, of aan mama vertellen. Maar bijten ... dat mag niet!

Aantrekkelijk, vierkant prentenboekje in de typische Anna-reeks. De boekjes volgen een vaste structuur: op de linker…Lire la suite

Suggestions