Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Zoentips van een dyslexiediva

Kathleen Vael (auteur), Kristel Steenbergen (dessinateur), Naomi Glorie (auteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Sinds Kobra vanwege haar dyslexie een laptop mag gebruiken, gaat het veel beter op school. Ze heeft verkering met Ravi, krijgt een beugel en bedenkt een goed feest voor haar tiende verjaardag. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Zoentips van een dyslexiediva
Auteur
Kathleen Vael Naomi Glorie
Dessinateur
Kristel Steenbergen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2022 | Autres éditions
111 p. : ill.
Date de sortie
01-01-2022
ISBN
9789048852024 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kobra’s leven wordt helemaal door elkaar geschud als er een nieuw meisje in de klas opduikt. Isabelle komt uit Frankrijk en spreekt nog niet zo goed Nederlands. Het lijkt wel alsof ze Kobra’s vriendje Ravir binnen de kortste keren voor zich inpalmt. En alsof dat nog niet genoeg is, vertelt de tandarts Kobra ook nog eens dat ze naar de orthodontist moet voor een beugel. Ondertussen nadert Kobra’s verjaardagsfeest en moet ze iets verzinnen voor dit feest. En dan is er ook nog haar buurjongen Hessel die al op de middelbare school zit en net alle materiaal heeft bemachtigd om zelf muziek te mixen. Kobra zou met veel plezier voor hem zingen, maar hij begrijpt haar suggestieve boodschappen niet.
Op een dag brengt Isabelle het spel Twister mee naar school. Als het Franse meisje dreigt op Kobra’s hand te trappen, geeft Kobra haar een duw waardoor Isabelle valt en haar pols breekt.
Zoentips van een dyslexiediva brengt op humoristische wijze de vele gebeurtenissen uit het leven…Lire la suite
Het is een roerige tijd voor Kobra: dyslectisch zijn en een laptop mogen gebruiken op school, verliefd zijn op Ravir, jaloers zijn op Isabelle, Isabelle een gebroken pols bezorgen, een beugel krijgen, een goed idee voor Hessels muziekmix bedenken, klaar zijn voor de eerste keer zoenen en een feestje organiseren voor haar tiende verjaardag! De verschillende onderdelen van dit meidenverhaal wisselen zich in een hoog tempo af. In het begin staan de verhaallijnen nog wat los van elkaar en lijken ze af en toe wat gezocht. In de loop van het verhaal zijn ze meer geïntegreerd en loopt het vloeiender. Een enkele tekening in zwart-wit maakt deze stevige uitgave compleet. Vlot, eigentijds, voor dyslectici zeer herkenbaar verhaal. Ook bij de lay-out is rekening gehouden met dyslectische lezers; de bladspiegel is erg rustig met ruime marges en het schreefloze lettertype kent weinig poespas. Zelfstandig te lezen vervolg op ‘Flirttips van een dyslexiediva’*. Uitgave die haar best doet om ‘zoveel mo…Lire la suite