Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Forensisch antropologe Temperance Brennan onderzoekt de verdwijning van twee jonge mensen, nadat in het Speedway-circuit een lijk is gevonden waar de FBI erg geheimzinnig mee omgaat.
Titre
Van vlees en bloed
Auteur
Kathy Reichs
Traducteur
Karien Gommers Hanneke van Soest
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Flash and bones
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2011 | Autres éditions
271 p.
ISBN
9789022559307 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deel uit een serie rond de Amerikaanse forensisch antropoloog Temperance Brennan. Vlak voor er een grote autorace plaatsvindt, wordt er op een vuilstortplaats nabij een NASCAR-circuit in North Carolina in een vat een lijk gevonden. NASCAR-monteur Wayne Gamble meldt zich bij Brennan met vermoedens dat het zijn zus Cindi zou kunnen zijn. In 1998 verdween de toen 17-jarige Cindi samen met haar vriend Cale spoorloos. Het lijk blijkt van een jonge man te zijn. Brennan verneemt verder van Gamble dat Cale omging met rechtsextremisten en dat de FBI de verdwijning van de jongeren onderzocht. Het politiedossier over de zaak is plotseling weg, meegenomen door de FBI, terwijl ook het vuilstortlijk is weggehaald. Brennan gaat, met hulp Galimore, een politieman die destijds de verdwijningszaak onderzocht en die een slechte reputatie heeft, zelf op onderzoek uit. Ze stuiten op een rechtse groepering, de Patriot Posse, en er vallen meer doden. Thriller in de ik-vorm, vlotte verteltrant, met vakjargon…Lire la suite

À propos de Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle « Kathy » Reichs (prononcé /ˈraɪks/), née le 7 juillet 1948 à Chicago, est une anthropologue judiciaire, professeur d'université et auteur de romans policiers américaine.

Biographie

Kathy Reichs enseigne l'anthropologie à l'université de Caroline du Nord à Charlotte, bien qu'elle soit actuellement en congé prolongé. Elle vit au Canada et partage son temps entre son travail à l'Office of the Chief Medical Examiner en Caroline du Nord et au Laboratoire des Sciences Judiciaires et de Médecine Légale de la province de Québec. Elle fait d'ailleurs de Montréal, où elle séjourne mensuellement, la toile de fond de plusieurs de ses romans aux titres souvent bilingues. Elle est diplômée de l'université Northwestern.

Elle fait partie des quatre-vingt huit anthropologues judiciaires reconnus pa…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions