Livre
Néerlandais
Een Canadese pathologe-anatoom probeert een seksueel verknipte seriemoordenaar op te sporen.
Titre
Voor altijd dood
Auteur
Kathy Reichs
Traducteur
Mariëlla Snel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Déjà dead
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2016 | Autres éditions
496 p.
Date de sortie
18-07-2016
Note
Eerder verschenen o.d.t. Déjà dead en Bot voor bot
ISBN
9789401605700 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het lijk dat forensisch antropologe Brennan onder ogen krijgt, is stukgezaagd, in verschillende vuilniszakken gestopt en duidelijk het werk van iemand die medisch onderlegd is. Als experte in verminkingen herinnert ze zich een vroegere zaak waarbij dezelfde modus operandi werd gebruikt. Haar samenwerking met de Canadese politie-inspecteur Claudel verloopt op zijn minst koeltjes, maar levert enkele gegevens op. De verdachte die ze hebben, lijkt spoorloos, maar ondertussen is Brennans beste vriendin Gabby in moeilijkheden geraakt en ze verdwijnt zelfs. Zij wordt ook vermoord en dan breekt voor Brennan de hel los. Ze krijgt opdracht van de politie zich buiten het onderzoek te houden, maar toch is zij het die de oplossing komt aanbrengen.

y Reichs' debuutthriller, die zich afspeelt in het Canadese Québec, heeft een sympathieke vrouwelijke speurder, expert op haar vakgebied, een seriemoordenaar die het gemunt heeft op vrouwen en een tegenwerkende politie. De doorsnee-ingrediënten du…Lire la suite
Wie een thriller wil lezen over de bloedstollende cases van een vrouwelijke patholoog-anatoom, kan terecht bij de Kay Scarpetta-boeken van de Amerikaanse Patricia Cornwell. Het lijkt er verdacht veel op dat de auteur van het onderhavige boek op diens succes wilde inhaken: haar heldin is Tempe[rance] Brennan in het Franstalige Montreal, die ook al in persoonlijk conflict komt met een seksueel verknipte seriemoordenaar - de zoveelste in thrillerland. Brennans specialisme is botten (ze is forensisch antropologe, evenals de auteur) en in dit boek is geen sprake van FBI e.d., maar afgezien daarvan is zij vrijwel een kloon van Scarpetta. Meer van hetzelfde dus. De vertaling leest matig en veel van de (waarschijnlijk Canadese) zinspelingen bleven onduidelijk, maar spannend is het wel. (Gruwelijk ook). Pocketeditie, zeer kleine druk.

À propos de Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle « Kathy » Reichs (prononcé /ˈraɪks/), née le 7 juillet 1948 à Chicago, est une anthropologue judiciaire, professeur d'université et auteur de romans policiers américaine.

Biographie

Elle enseigne l'anthropologie à l'université de Caroline du Nord à Charlotte, bien qu'elle soit actuellement en congé prolongé. Elle vit au Canada et partage son temps entre son travail à l'Office of the Chief Medical Examiner en Caroline du Nord et au Laboratoire des Sciences Judiciaires et de Médecine Légale de la province de Québec. Elle fait d'ailleurs de Montréal, où elle séjourne mensuellement, la toile de fond de plusieurs de ses romans aux titres souvent bilingues.

Elle fait partie des quatre-vingt huit anthropologues judiciaires reconnus par l'Association américaine d'anthropologie judiciaire et est membre du cons…En lire plus sur Wikipedia