Livre
Néerlandais
Lizzie en Hugo ontmoeten elkaar in het snel veranderende Londen van 1963 waar ze allebei hun eigen plannen hebben die meer gemeen lijken te hebben dan ze zich kunnen voorstellen.
Titre
Een feestelijke dag
Auteur
Katie Fforde
Traducteur
Hanneke van Soest
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A wedding in the country
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2022
381 p.
ISBN
9789022588963 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de lente van 1963 komt Lizzie naar Londen om een kookcursus te volgen. Het is de bedoeling dat ze daarmee haar kans op een geschikte echtgenoot vergroot. Sinds Lizzie een klein meisje was, droomde haar moeder over het organiseren van een perfecte bruiloft voor haar enige dochter. Met plezier ontsnapt Lizzie aan de controle van haar moeder en ze maakt nieuwe vrienden. Ze begint in te zien dat het leven een stuk beter kan zijn als ze niet meegaat in de plannen van haar ouders. Hetzelfde denkt Hugo, een man met een titel en een carrière in de rechten. Hugo heeft ook een toekomstscenario uitgewerkt door zijn vader maar hij offert alles op om meubelmaker te worden. Twee jonge mensen moeten veel uitdagingen overwinnen om het leven te leiden dat ze willen. Het verhaal is naïef en ongecompliceerd maar het heeft zekere charme die vooral in het weergave van het dagelijks leven ligt, met speciale aandacht voor eetgewoontes in die periode. Ook is interessant hoe de auteur (1952) verschillende …Lire la suite

À propos de Katie Fforde

Katie Fforde, née Catherine Rose Gordon-Cumming le 27 septembre 1952 à Wimbledon (Londres), est une romancière britannique.

Publiés depuis 1995, ses romans d'amour se déroulent dans l'Angleterre moderne.

Biographie

Catherine Rose Gordon-Cumming naît le 27 septembre 1952 à Wimbledon (Londres), et est fille de Shirley Barbara Laub et de Michael Willoughby Gordon-Cumming. Son grand-père est Sir William Gordon-Cumming. Sa sœur est l'auteure Jane Gordon-Cumming.

Katie Fforde est la fondatrice de la bourse Katie Fforde (Katie Fforde Bursary) pour les écrivains qui n'ont pas encore obtenu de contrat d'édition. Elle est pendant de nombreuses années membre du comité de l'Association des romanciers romantiques et est élue son vingt-cinquième directeur (2009-2011) et plus tard son quatrième pré…En lire plus sur Wikipedia