Een jonge binnenhuisarchitecte knapt eigenhandig een landhuisje op en probeert daarbij een nieuwe start in haar (liefdes)leven te maken.
Titre
Praktisch perfect
Auteur
Katie Fforde
Traducteur
Maya Denneman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Practically perfect
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2019 | Autres éditions
334 p.
ISBN
9789022589434 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Anna is binnenhuisarchitect en heeft haar hele fortuin in de aankoop van een klein huis gestoken. De vorige eigenaars hebben een puinhoop achtergelaten en Anna brengt haar dagen al knutselend door. Haar buurvrouw zadelt haar op met een verweesde hazewind, die ervoor zorgt dat ze inspectie over de vloer krijgt. De lezer vermoedt van bij het begin dat hij de ware Jacob is, maar zoals het hoort, staan ze eerst tegenover elkaar met getrokken zwaarden. Bovendien is Anna nog altijd verliefd op ene Max, of dat denkt ze toch tot ze hem weer ontmoet. De Nederlandse vertaling is niet gespeend van tienertaal zoals "jeetje", "nou nee", "nou", "zou zich een hoedje schrikken" en "bepaald niet schattig". Het verhaal begint alledaags en kabbelt op dezelfde manier verder. Het lijkt me geschreven voor tieners die dromen van een zelfstandig leven en een knappe man. De humor die het genre meestal kenmerkt, ontbreekt. Leesvoer voor vrouwen die gewoon wat over het alledaagse leven van een andere vrouw wil…Lire la suite
Anna, binnenhuisarchitect, besluit haar leven over een totaal andere boeg te gooien. Ze verhuist naar een klein, pittoresk dorpje waar ze niemand kent, ver weg van haar bemoeizuchtige familie en onbeantwoorde liefde. Eenmaal aangekomen in haar nieuwe, maar zeer kleine stekje, blijkt dat ook daar het leven onvoorspelbaar kan zijn. Voor ze het weet zit ze opgescheept met een nieuwe huisgenoot en een man die een grote belemmering vormt in de renovatie van haar huis. Gelukkig vindt ze een nieuwe vriendin in haar buurvrouw Chloe die Anna wegwijs probeert te maken in het eigenzinnige dorpje. Vrolijke, ietwat traditionele roman die voor de verandering eens het bestaan in een plattelandsdorp beschrijft in plaats van het drukke stadsleven. Andere typische chicklit kenmerken zoals een flinke dosis romantiek en humor ontbreken echter niet.

Suggestions