Livre
Néerlandais

De troostelozen

Kazuo Ishiguro (auteur), Bartho Kriek (traducteur)
Een vermaard musicus logeert in een hotel in Midden-Europa waar hij verschillende mensen ontmoet die zijn leven bei͏̈nvloeden.
Sujet
Muziek
Titre
De troostelozen
Auteur
Kazuo Ishiguro
Traducteur
Bartho Kriek
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The unconsoled
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2017 | Autres éditions
580 p.
ISBN
9789025452513 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De wereldberoemde pianist Ryder komt in een onduidelijke Europese stad aan waar hij een recital zal geven. Een zekere Miss Stratmann gaat over zijn agenda die hij overigens niet kent, maar hij is te beleefd om daar iets van te zeggen. Zo belandt hij in een benauwend web van (sociale) verplichtingen, afspraken waar hij geen weet van heeft en toezeggingen die hij en passant doet aan mensen die hem beleefd terroriseren met hun kruiperige verzoeken. Langzaam maar zeker blijkt dat hij verwacht wordt het culturele leven van de stad te redden met zijn optreden. 'De troostelozen' gaat over de beperkte vrijheid van een mens, over zelfbedrog, over geleefd worden, verbeeld in een bizarre, kafkaëske, nachtmerrieachtige wereld. De hotelportier Gustav, waarmee het boek opent, lijkt met zijn aandoenlijke beroepstrots sprekend op de butler Stevens uit 'The remains of the day', de verfilmde roman waarvoor Ishiguro (1954) in 1989 de Booker Prize kreeg. Een beangstigende en verstikkende karikatuur van w…Lire la suite

À propos de Kazuo Ishiguro

Kazuo Ishiguro (石黒 一雄, Ishiguro Kazuo), né le 8 novembre 1954 à Nagasaki, est un écrivain, romancier et scénariste britannique d'origine japonaise.

Le 5 octobre 2017, il obtient le prix Nobel de littérature car « il a révélé, dans des romans d’une grande force émotionnelle, l’abîme sous l’illusion que nous avons de notre relation au monde », selon l'explication de l'Académie suédoise.

Biographie

Kazuo Ishiguro est né au Japon, à Nagasaki, le 8 novembre 1954. Il est le fils de Shizuo Ishiguro, un océanogra…En lire plus sur Wikipedia