Livre
Néerlandais

De iglo

Kees Prins (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Buurman en Buurman maken van sneeuw een iglo. Maar ze vinden het binnen toch wat ongezellig en koud. Ze denken dit goed op te kunnen lossen. Alleen verloopt alles heel anders dan gedacht! Prentenboek met kleurenillustraties gebaseerd op de televisieserie. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
De iglo
Auteur
Kees Prins
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2020
29 p. : ill.
ISBN
9789047627159 (hardback)
Placing suggestion
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 18 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als er een dik pak sneeuw valt, hebben Buurman en Buurman de grootste lol. Eerst gaan ze aan de slag met de sneeuwblazer, maar dat gaat mis als Pat alle sneeuw over zich heen krijgt. Daarna bouwen ze van alle sneeuw een ingenieuze iglo. Als het binnen toch wat donker en koud is, verzinnen ze een oplossing. Maar of dat een verstandige is? Opnieuw een hilarisch avontuur van de beroemde klussende buurmannen, die erom bekend staan dat elk avontuur een mislukking wordt. Het is opgebouwd volgens het bekende stramien: iedere pagina heeft een kleurenfoto uit de animatiefilm (o.a. te zien op YouTube) met eronder of erboven een tekstblok op witte achtergrond. De soepel lopende tekst is aan de lange kant maar laat zich prima voorlezen aan wat oudere kleuters. Deel uit de serie ‘Een blinkend boekje’ met het bekende gouden ruggetje, waarin o.a. 'Buurman & Buurman : de stofzuiger'* (2019) verscheen. Vanaf ca. 5 jaar.

À propos de Kees Prins

CC BY 3.0 - Image by DWDD

Kees Prins, né Cornelis Willibrordus Maria Prins le 7 avril 1956 à Heemstede, est un acteur, doubleur et chanteur néerlandais.

Filmographie

Cinéma et doublage

  • 1982 : Sprong naar de liefde (nl)
  • 1983 : Still Smokin de Tommy Chong
  • 1987 : Count Your Blessings de Pieter Verhoeff : Quizmaster
  • 1989 : Theo en Thea en de ontmaskering van het Tenenkaasimperium (nl)
  • 1996 : La Robe, et l'effet qu'elle produit sur les femmes qui la portent et les hommes qui la regardent de …En lire plus sur Wikipedia