Livre
Néerlandais

Roeping

Kelley Armstrong (auteur), Selma Soester (traducteur)
Maya Delaney is een skinwalker. Ze kan sneller rennen, hoger klimmen en beter zien dan bijna iedereen. Binnenkort zal ze de gedaante van een dier kunnen aannemen. Die gave komt tot ontwikkeling wanneer Maya met haar vrienden gestrand is in de wildernis.
Titre
Roeping
Auteur
Kelley Armstrong
Traducteur
Selma Soester
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The calling
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2013
336 p.
ISBN
9789048817238 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Canadese schrijfster Kelley Armstrong is voornamelijk bekend als fantasyauteur, hoewel ze ook een paar misdaadromans op haar conto heeft staan. Ze begon haar oeuvre met 'Women of the Otherworld', een fantasyreeks, maar brak in onze contreien voornamelijk door met haar serie 'The Darkest Powers', een trilogie over tieners met latente bovennatuurlijke gaven, onderworpen aan wetenschappelijk onderzoek met een sinister kantje. De 'Darkness Rising'-trilogie borduurt verder op dit gegeven. Deze keer is de hoofdpersoon een tienermeid, Maya, met Indiaans bloed en een moedervlek in de vorm van een pootafdruk op haar lichaam. In het eerste deel, Samenzwering, bleek dat Maya een skinwalker was die in een poema kon veranderen. Ze leefde samen met haar familie en vrienden in een afgezonderd dorp, speciaal gebouwd voor wetenschappers en hun gezin. Een aantal vreemde voorvallen doen Maya en haar beste vriend Daniel op eigen onderzoek gaan en zo komen ze een paar onfrisse zaken te we…Lire la suite
Maya (16, ik-figuur) woont op een eiland dat eigendom is van een farmaceutisch bedrijf. Ze heeft ontdekt dat dit bedrijf onderzoek doet naar bovennatuurlijke vermogens en de kinderen op het eiland maken hiervan deel uit. Maya is een skinwalker en ze ervaart dat haar vermogens zich beginnen te ontwikkelen. De eilandbewoners moeten vluchten vanwege brand en de helikopter waarin Maya zit, stort neer. Ze overleeft de crash samen met vijf jongeren en haar hond. Zij zijn nu in de wildernis en proberen de weg naar de bewoonde wereld terug te vinden. Al snel blijkt, dat ze worden gevolgd. Dit tweede deel van de 'Darkness Rising-trilogie'* sluit naadloos aan op het eerste deel. De spanning zit er vanaf de eerste pagina in en dit blijft zo tot de laatste pagina. Het verhaal eindigt, net als in het vorige deel, met een cliffhanger. Het is vanuit Maya geschreven en de lezer kan zich daardoor goed inleven in haar gevoelens. Dit spannende avonturenboek met een groot geheim is prettig leesbaar en za…Lire la suite

À propos de Kelley Armstrong

Kelley Armstrong, née le 14 décembre 1968 à Grand Sudbury en Ontario au Canada, est une écrivaine de fantasy et scénariste canadienne.

Elle a publié treize romans dans la série Les Femmes de l'Autremonde destinée aux adultes, ainsi que six autres dans la série Pouvoirs obscurs, destinée aux jeunes adultes. Ses livres ont été traduits en français chez éditions Bragelonne puis réédités chez Milady, chez Castelmore et chez Hachette.

Biographie

Kelley Armstrong naît à Grand Sudbury et grandit à London dans l'Ontario. Durant sa jeunesse elle découvre la littérature fantastique et est particulièrement attirée par les histoires mettant en scène des loups-garous. Elle étudie la psychologie, puis l'informatique, à l'université de Western Ontario.

Bitten, son premier roman, est publié en 2001. Devant le succès …En lire plus sur Wikipedia