Livre
Néerlandais

Samenzwering

Kelley Armstrong (auteur), Selma Soester (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Maya (16) woont op een afgelegen plek op Vancouver Island. Er gebeuren vreemde dingen in het dorp. De nieuwe jongen Rafe is vooral gei͏̈nteresseerd in Maya's vreemde moedervlek. Hij blijkt een gevaarlijk geheim te hebben. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Samenzwering
Auteur
Kelley Armstrong
Traducteur
Selma Soester
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The gathering
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2012
367 p.
ISBN
9789048813346 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na de ‘Darkest Powers’-trilogie, met als titels Bezwering, Ontwaken, en Afrekening, over een tienermeid met mysterieuze gaven, is het nu de beurt aan de ‘Darkness Rising’-trilogie, eveneens van Kelley Armstrong. Ook deze keer staat een tiener met gaven centraal. Maya verliest op dramatische wijze haar beste vriendin Serena, en probeert na het drama, samen met beste vriend Daniel, haar leven weer op de rails te krijgen. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De twee wonen samen met nog andere gezinnen in een onderzoeksdorp, gebouwd door de stichters van het medisch onderzoekscentrum voor de medewerkers en hun families, compleet met alle mogelijke voorzieningen, zoals een school, een recreatiecentrum, wat winkels… Kortom, alles wat een klein, afgelegen dorp nodig heeft. De kinderen hebben onderling een sterke band, ook al zijn er, zoals overal, altijd wel een paar buitenbeentjes. De ouders hebben een levenslang contract lopen in het onderzoekscentrum, wat hen niet …Lire la suite
Maya (16, ik-figuur) woont op een afgelegen plek in Canada in een dorp met tweehonderd inwoners. Het dorp is volledig in handen van een farmaceutisch bedrijf. Maya’s beste vriendin, een zwemkampioene, is in haar bijzijn op mysterieuze wijze verdronken. Samen met haar goede vriend Daniel probeert Maya deze gebeurtenis een plekje te geven, maar dat blijkt niet eenvoudig. Maya heeft een sterke verbondenheid met de natuur. Zij verzorgt gewonde dieren en het herstel gaat wonderlijk snel. Zij merkt dat haar zintuigen zich ontwikkelen; ze kan beter horen en ruiken, maar ook goed klimmen. Sinds kort woont er een nieuwe jongen in het dorp, Rafe. Hij krijgt een korte relatie met Maya en daardoor doet zij een schokkende ontdekking. De schrijfster is een bestseller auteur en heeft veel fantasy gepubliceerd. Eerste deel van de trilogie 'Darkness rising'. Het verhaal verloopt rustig en de lezer krijgt door de ontwikkelingen steeds meer stukjes informatie. Maya komt echt over, doordat het verhaal va…Lire la suite

À propos de Kelley Armstrong

Kelley Armstrong, née le 14 décembre 1968 à Grand Sudbury en Ontario au Canada, est une écrivaine de fantasy et scénariste canadienne.

Elle a publié treize romans dans la série Les Femmes de l'Autremonde destinée aux adultes, ainsi que six autres dans la série Pouvoirs obscurs, destinée aux jeunes adultes. Ses livres ont été traduits en français chez éditions Bragelonne puis réédités chez Milady, chez Castelmore et chez Hachette.

Biographie

Kelley Armstrong naît à Grand Sudbury et grandit à London dans l'Ontario. Durant sa jeunesse elle découvre la littérature fantastique et est particulièrement attirée par les histoires mettant en scène des loups-garous. Elle étudie la psychologie, puis l'informatique, à l'université de Western Ontario.

Bitten, son premier roman, est publié en 2001. Devant le succès …En lire plus sur Wikipedia