Livre
Néerlandais

Door het oog van de naald

Ken Follett (auteur), Ronald Cohen (traducteur)
Een spion voor de Duitsers heeft de plannen van de geallieerde D-Day in zijn bezit. De Britse contraspionage opent een klopjacht op hem.
Titre
Door het oog van de naald
Auteur
Ken Follett
Traducteur
Ronald Cohen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Eye of the needle
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2018 | Autres éditions
397 p.
ISBN
9789022582916 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een heruitgave van Folletts eerste roman uit 1978, waarin de Britse geheime dienst in 1944 jacht maakt op een Duitse meesterspion bijgenaamd de Naald. Lange tijd is het een vergeefse jacht, totdat men aan de hand van een oude foto eindelijk weet hoe hij er uit ziet. Dan begint een jacht door Engeland tot in het noorden van Schotland, waarbij de Naald een spoor van lijken achterlaat. De ontknoping volgt op een klein eiland. De spion kan de Duitsers uiterst belangrijke informatie verschaffen over de op handen zijnde invasie en daarom is het van het grootste belang hem te pakken. De roman heeft nog niets van zijn aantrekkingskracht verloren. Een sterk plot, memorabele en heel gevarieerde karakters, spanning en een uitstekend sfeertekening van het leven in Groot Brittannië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met bovendien een knap realiteitsgehalte. De schrijver overtuigt dat het zomaar historisch zou kunnen zijn. Een roman waarmee Follett in een keer zijn naam vestigde.

À propos de Ken Follett

CC BY-SA 3.0 - Image by Ken Follett official website. Original uploader was JuergenL at de.wikipedia

Kenneth Martin Follett dit Ken Follett, CBE, né le 5 juin 1949 à Cardiff, est un écrivain gallois spécialisé dans les romans d'espionnage et les romans historiques.

Biographie

Il obtient une licence de philosophie à l'University College de Londres. Après l'université, il travaille en tant que journaliste à Cardiff puis à Londres où il commence à écrire. En 1978, son roman L'Arme à l'œil devient un succès de librairie pour lequel il recevra l'année suivante le prix Edgar-Allan-Poe du meilleur roman.

Ken Follett s'exprime avec aisance en français.

Musicien amateur, il a appris la guitare en autodidacte à l'âge de 14 ans. Il chante et joue de la guitare basse avec le groupe Damn Right I Got the Blues qu'il a fondé il y a une vingtaine d'années, et joue occasionnellement une basse de balalaïka avec le gro…En lire plus sur Wikipedia