Livre
Néerlandais

Feesten en vasten

Kerena Marchant (auteur)

Feesten en vasten

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
In korte hoofstukken en met veel kleurenfoto's wordt verteld hoe mensen met verschillende godsdiensten feesten en vasten. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Feesten en vasten
Auteur
Kerena Marchant
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Feasts and fasting
Éditeur
Amsterdam: KIT, 2005
32 p. : ill.
ISBN
90-6832-989-8
Placing suggestion
210 (SISO) Godsdiensten (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de reeks 'Ceremonies en feesten' bestaan naast de twee voorliggende titels ook nog boeken over 'geboorten', 'huwelijken' en 'de dood'. De reeks is bedoeld om kinderen vanaf tien jaar kennis te laten maken met andere geloofsovertuigingen dan die van henzelf. In een samenleving die steeds multicultureler wordt, is dit een must. Elk boek van de reeks is samengesteld door een expert, die wordt bijgestaan door adviseurs uit de verschillende godsdiensten. De uitgever wilde nl. garant kunnen staan voor de juistheid van de informatie in deze reeks. In het boek Opgroeien wordt bekeken hoe de zes wereldgodsdiensten stilstaan bij de belangrijkste ontwikkelingsfasen in het leven van een kind. Het boek opent met een dubbele pagina waarin de overeenkomsten op het vlak van volwassen worden voor de zes wereldgodsdiensten benadrukt worden. Daarna wordt aan elke wereldgodsdienst een apart hoofdstuk gewijd. De uitleg blijft niet louter theoretisch. In gekleurde inzetten krijg je zgn. ooggetuig…Lire la suite
Religies hebben verschillende regels over wat je mag eten en drinken. Beschreven wordt de relatie tussen voedsel en geloof, in het bijzonder op religieuze feestdagen, volgens de christelijke, joodse, islamitische, hindoeïstische, boeddhistische en sikhtraditie. Door de uitnodigende, stevige band, de overzichtelijke indeling in hoofdstukjes, het heldere taalgebruik, de vele prachtige en informatieve kleurenfoto's, aantrekkelijke lay-out, woordenlijst, register en verwijzing naar websites en andere titels uit de serie 'Ceremonies en feesten' is dit lees- en kijkboek zeer aan te bevelen voor gebruik op school en bibliotheek. Dit boek kwam tot stand in het kader van het leesbevorderingsproject 'De Leespiramide' voor de groepen 7 en 8 van de basisschool. Vanaf ca. 10 jaar.