Livre
Allemand

Die Patin : Roman

Kerstin Gier (auteur)
Een groepje vriendinnen dat zichzelf de 'Müttermafia' noemt heeft het druk met het oplossen van amoureuze en andere problemen.
Titre
Die Patin : Roman
Auteur
Kerstin Gier
Langue
Allemand
Édition
14
Éditeur
Köln: Bastei Lübbe, 2012
315 p.
ISBN
9783404154623 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Constanze Bauer is een pas gescheiden huisvrouw met twee kinderen. Als geheime tegenhanger van de 'Mütter-Society' - een elitaire groep supermoeders uit de buurt - vormt zij met haar vriendinnen Anne, Mimi en Trudi de 'Mütter-Mafia'. Een echt doel heeft de club niet; ze lopen vooral de deur bij elkaar plat om problemen op het gebied van mannen, seks en kinderen te bespreken. Zo is Constanze verliefd op de advocaat die haar scheiding regelt en zit Anne met een vreemdgaande echtgenoot. Als echter een doodongelukkig, zesjarig meisje hun pad kruist, besluit Constanze haar rol als 'Mafia-Patin' zeer serieus te nemen... Luchtig boek dat door de vele verwikkelingen van Constanze, haar vriendinnen en de arrogante supermoeders veel wegheeft van een soapserie. Dat Constanze's verhaal wordt afgewisseld met fragmenten uit het dagboek van haar puberdochter en forumberichten van de 'Mütter-Society', versterkt dit. Hoewel de belofte 'ein Angriff auf Ihre Lachmuskulatur' niet wordt waargemaakt, is di…Lire la suite

À propos de Kerstin Gier

Kerstin Gier, née en octobre 1966 à Bergisch Gladbach en Allemagne, est une auteure allemande de romans fantastiques. Elle est principalement connue pour son roman Rouge rubis, premier volet de la Trilogie des gemmes, traduit en français par Nelly Lemaire.

Biographie

Œuvres

Trilogie des gemmes

  1. Rouge rubis, Milan, 2011 ((de) Rubinrot, Arena, 2009), trad. Nelly Lemaire, 416 p. (ISBN 978-2745945471)
  2. En lire plus sur Wikipedia