Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

In actie!

Kevin Brooks (auteur), Jenny De Jonge (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
De ouders van Travis (privédetectives) zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Ze onderzochten de verdwijning van een jongen. Maar de ouders van deze jongen ontkennen nu zijn verdwijning. Travis gaat op onderzoek uit. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
In actie!
Auteur
Kevin Brooks
Traducteur
Jenny De Jonge
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The ultimate truth
Édition
1
Éditeur
[Amsterdam]: De Harmonie, 2015
331 p.
ISBN
9789076174464 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eerste deel van de trilogie ‘Delaney Detectives’*. De rode draad in de drie boeken is het achterhalen van de waarheid over het auto-ongeluk waarbij de ouders van de dertienjarige Travis zijn omgekomen. In dit eerste deel duikt Travis in de laatste opdracht die zijn ouders, die eigenaar waren van een detectivebureau, in behandeling hadden, te weten de vermissing van een jongen. Daarbij krijgt hij steeds meer het gevoel dat die zaak verband houdt met het ongeluk van zijn ouders. Was het wel een ongeluk, vraagt hij zich af. Zijn bemoeienis met de zaak leidt tot vele spannende gebeurtenissen, waarbij hij in aanraking komt met geheime diensten en bendes in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, die ieder hun eigen belangen hebben. De situatie krijgt al gauw een dreigend karakter, mede doordat Travis de adviezen van zijn opa, die vroeger eigenaar was van het detectivebureau, in de wind slaat en zelf op onderzoek uitgaat, daarbij geholpen door enkele vrienden. Een vlot verteld, spannend ve…Lire la suite

Delaney Detectives. In actie!

De ouders van Travis komen allebei om bij een auto-ongeval. Travis heeft er zijn twijfels over of het echt wel om een ongeluk gaat. Heeft de verdwijningszaak die ze als detectives aan het uitzoeken waren er misschien iets mee te maken? Hij wil zijn licht opsteken in het bureau van zijn ouders maar daar treft hij een grote chaos aan. Die inbraak prikkelt Travis' nieuwsgierigheid nog meer en al gauw ontpopt hij zich tot een rasechte detective. Hij komt in een complexe maar ook gevaarlijke situatie terecht waarbij hij moet uitmaken of de verschillende betrokken personen wel zijn wie ze beweren te zijn en of ze al dan niet de waarheid spreken.

Een goede detective schrijven voor jonge lezers lijkt geen sinecure maar Kevin Brooks is hier zeer goed in geslaagd. Vanaf het begin voel je de spanning al en die laat je gedurende heel het verhaal geen moment meer los. Door de verschillende personages en verhaallijnen wordt het verhaal een kluwen. Doch blijft het wel heel goed te volg…Lire la suite

À propos de Kevin Brooks

Kevin Brooks, né le 12 octobre 1969 à Beaufort en Caroline du Nord, est un joueur américain de basket-ball. Il évolue au poste d'ailier.

Biographie

Références

Liens externes

 • Ressources relatives au sport :
  • Proballers
  • (en) Basketball Reference (joueurs de la NBA)
  • (en) Eurobasket (joueurs)
  • (en) Eurobasket (entraîneurs)
  • (e…En lire plus sur Wikipedia