Livre
Anglais

Arthur : King of the middle march

Arthur : King of the middle march

Genre:
Een jonge ridder is tijdens zijn deelname aan de vierde kruistocht in de 13 eeuw in zijn toversteen getuige van de ondergang van zijn illustere naamgenoot en diens Tafelronde.
Titre
Arthur : King of the middle march
Auteur
Kevin Crossley-Holland
Langue
Anglais
Éditeur
London: Orion, 2003
396 p.
ISBN
9781842550601
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Lezers van de eerste twee delen van deze trilogie 'The seeing stone' en 'At the crossing-places'* zullen dit slotdeel gretig meenemen. De jonge edelman Arthur van Caldicot is nu schildknaap en later ridder in de beruchte vierde kruistocht, die al stukloopt na vertrek uit Venetië, en die hij moet verlaten om zijn gewonde heer thuis te brengen. Tussen de gruwelijke episoden door volgt Arthur in zijn 'seeing stone' de ondergang van zijn legendarische naamgenoot en diens Tafelronde 600 jaar eerder. De noodlottige driehoek Arthur - Guinevere - Lancelot wordt vaag weerspiegeld in de relatie van de jonge Arthur, het freuletje Winnie en zijn halfbroer Tom. Vooral wie de eerdere delen niet kent kan last hebben met het voortdurend heen en weer gehuppel door ruimte en tijd en de lange lijsten van optredende personages voorin zijn hard nodig, evenals de middeleeuwse woordenlijst achterin. Het fraaie uitdrukkingsrijke proza vol moeilijke woorden is niet geschikt voor beginners, maar voor jonge en …Lire la suite

À propos de Kevin Crossley-Holland

Kevin Crossley-Holland est un auteur britannique de littérature pour la jeunesse et un poète, né le 7 février 1941 à Mursley (Buckinghamshire), le fils du compositeur Peter Crossley-Holland.

Il est connu pour avoir écrit le livre Le Cavalier tempête.

Il a aussi écrit le cycle d’Arthur :

  • La Pierre prophétique (en), 2000
  • À la croisée des chemins, 2001
  • Un croisé à Venise, 2003
  • Le Voyage de Gatty, 2006.

Notes & références

Liens externes