Livre
Anglais

Gatty's tale

Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Als Gatty in 1203 een uitnodiging krijgt om mee te gaan op pelgrimstocht naar Jeruzalem, ziet ze een kans om haar vriend Arthur op te zoeken. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Gatty's tale
Auteur
Kevin Crossley-Holland
Langue
Anglais
Éditeur
London: Orion Children's Books, 2007 | Autres éditions
X, 388 p.
ISBN
9781842555705
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vanwege haar zangkunsten wordt de jonge Gatty in 1203 gevraagd om met Lady Gwyneth en haar gevolg mee te gaan op een pelgrimstocht naar Jerusalem. De tocht per paard van Engeland dwars door Europa is niet zonder gevaar voor het gezelschap, maar uiteindelijk bereiken zij de gouden stad en kan Gatty op zoek naar haar vriend Arthur die daar ook zou moeten zijn. Centraal in deze roman staan vooral de barre omstandigheden waarin mensen in de middeleeuwen verkeerden als zij besloten een pelgrimstocht te gaan maken. De reis wordt vrij gedetailleerd weergegeven (het vertrek is vrij snel, maar ze arriveren b.v. pas op blz. 300 in Jerusalem). Het nooit echt spannende, maar wel onderhoudende verhaal is vooral interessant voor liefhebbers (vanaf ca. 13 jaar met voldoende kennis van de Engelse taal) van historische romans. Bevat een kaart met de route en een uitgebreid overzicht van de opgevoerde personages.

À propos de Kevin Crossley-Holland

Kevin Crossley-Holland est un auteur britannique de littérature pour la jeunesse et un poète, né le 7 février 1941 à Mursley (Buckinghamshire), le fils du compositeur Peter Crossley-Holland.

Il est connu pour avoir écrit le livre Le Cavalier tempête.

Il a aussi écrit le cycle d’Arthur :

  • La Pierre prophétique (en), 2000
  • À la croisée des chemins, 2001
  • Un croisé à Venise, 2003
  • Le Voyage de Gatty, 2006.

Notes & références

Liens externes