Livre
Néerlandais

Koning van de Middenmark

Koning van de Middenmark

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Een jonge ridder is tijdens zijn deelname aan de vierde kruistocht in de 13 eeuw in zijn toversteen getuige van de ondergang van zijn illustere naamgenoot en diens Tafelronde.
Titre
Koning van de Middenmark
Auteur
Kevin Crossley-Holland
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
King of the Middle March
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2005 | Autres éditions
407 p. : ill.
ISBN
90-5637-570-9

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De jonge ridder Arthur begint zijn kruistocht (1202), maar merkt gaandeweg hoe idealisme vastloopt op politieke en commerciële belangen. Hij leert vragen te stellen over godsdiensttwist, rassenhaat, tolerantie, goed en kwaad en bovenal over liefde. Zijn in deel 1 'De zienersteen' van Merlijn verkregen zienersteen toont hem hoe het Arthurs Tafelronde verging. Dat biedt aanknopingspunten om te begrijpen wat er in zijn eigen leven gebeurt. Ook dit slotdeel van de trilogie geeft in korte, flitsende hoofdstukken een kleurrijk beeld van de middeleeuwen en toont tevens hoe een mens langs dilemma's en struikelblokken zijn weg en verantwoordelijkheid in het leven moet ontdekken. Gecompliceerd, maar prachtig, soms ontroerend geschreven als het is, vraagt dit boek aandachtige lezers. Op de lichtgroene schutbladen staan twee verschillende kaarten van de streek; bevat kleine zwartwittekeningen die de middeleeuwse sfeer benadrukken. Voorin is een lange lijst personages opgenomen, achterin staan een…Lire la suite

À propos de Kevin Crossley-Holland

Kevin Crossley-Holland est un auteur britannique de littérature pour la jeunesse et un poète, né le 7 février 1941 à Mursley (Buckinghamshire), le fils du compositeur Peter Crossley-Holland.

Il est connu pour avoir écrit le livre Le Cavalier tempête.

Il a aussi écrit le cycle d’Arthur :

  • La Pierre prophétique (en), 2000
  • À la croisée des chemins, 2001
  • Un croisé à Venise, 2003
  • Le Voyage de Gatty, 2006.

Notes & références

Liens externes

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque