Livre
Néerlandais

Noorse sagen : voorbij de regenboogbrug

Kevin Crossley-Holland (auteur), Margaretha van Andel (traducteur), Jeffrey Alan Love (dessinateur)
De mensen van Midden-Aarde beleven avonturen met de goden van Asgard en strijden tegen verschillende monsters. Hervertelling van vijf Noorse volksverhalen of sagen met veel sfeervolle illustraties in veelal donkere kleuren. Vanaf ca. 11 t/m 15 jaar.
Titre
Noorse sagen : voorbij de regenboogbrug
Auteur
Kevin Crossley-Holland
Traducteur
Margaretha van Andel
Dessinateur
Jeffrey Alan Love
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Norse tales : stories from across the rainbow bridge
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2020
93 p. : ill.
ISBN
9789047712299 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wanneer een boerengezin door een spel hun dochter aan een trol dreigen te verliezen, bidden ze tot de goden van Asgard om hulp. Zowel Odin, Honir als Loki geven gehoor aan het verzoek en proberen de trol te slim af te zijn. Een andere boerin gaat op zoek naar het geld van haar overleden man. Hij teistert als geest nog over haar boerderij, maar de arme boerin krijgt uit onverwachte hoek hulp. En zo ontmoet een boerenmeisje de godin Frigg, speelt Odin een spel met een alleswetende reus en verlangt een simpele jongen naar het leven als dichter. De verschillende verhalen gaan over de mensen van Midden-Aarde, die soms in aanraking komen met de goden uit de Scandinavische mythologie. Zowel de mensen als de goden proberen de monsters te slim af te zijn. Er wordt af en toe gerefereerd naar IJsland als plek waar het verhaal zich afspeelt. De vijf sfeervolle verhalen in dit keurig verzorgde boek (28 cm) zijn aangevuld met donkergekleurde illustraties, die vaak de pagina vullen met monsterlijke …Lire la suite

À propos de Kevin Crossley-Holland

Kevin Crossley-Holland est un auteur britannique de littérature pour la jeunesse et un poète, né le 7 février 1941 à Mursley (Buckinghamshire), le fils du compositeur Peter Crossley-Holland.

Il est connu pour avoir écrit le livre Le Cavalier tempête.

Il a aussi écrit le cycle d’Arthur :

  • La Pierre prophétique (en), 2000
  • À la croisée des chemins, 2001
  • Un croisé à Venise, 2003
  • Le Voyage de Gatty, 2006.

Notes & références

Liens externes

Suggestions