Livre
Anglais

Norse Myths : Tales of Odin, Thor and Loki

Kevin Crossley-Holland (auteur), Jeffrey Alan Love (dessinateur)

Norse Myths : Tales of Odin, Thor and Loki

Public cible:
9-11 ans et plus
De Noorse goden Thor, Loki en Odin beleven allerlei avonturen waarbij hun sluwheid goed van pas komt. Hervertelling van de Noorse mythen met veel illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Norse Myths : Tales of Odin, Thor and Loki
Auteur
Kevin Crossley-Holland
Dessinateur
Jeffrey Alan Love
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
London: Walker Books, 2017
239 p. : ill.
ISBN
9781406361841 (hardback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ooit wilde koning Gylfi meer leren over de wereld waarin hij leefde. Hij bezocht de Noorse goden en stelde vragen over wie de verschillende goden waren. Hij leerde over drie werelden, die verbonden waren aan de wortels van een grote boom. Asgard was de wereld waarin de goden, zoals Thor en Odin leefden. Daaronder bestond Midgard waarin mensen, reuzen en dwergen woonden. En de laatste wereld was die van de doden genaamd Niflheim. Het boek bestaat uit verschillende verhalen over personages uit de Noorse mythologie, die in chronologische volgorde worden verteld. Ondanks de beschrijving van de verschillende karakters zijn alle goden sluw en egoïstisch. Loki wordt listig genoemd, maar Odin en Thor doen niet voor hem onder. De illustraties passen bij het duistere randje van de verhalen, doordat de moordlustige figuren in niets onthullende zwart-witte silhouetten zijn afgebeeld. Voor wat er niet in de tekst wordt uitgelegd, is er achter in het boek een woordenlijst te vinden. Voorin zijn de …Lire la suite

À propos de Kevin Crossley-Holland

Kevin Crossley-Holland est un auteur britannique de littérature pour la jeunesse et un poète, né le 7 février 1941 à Mursley (Buckinghamshire), le fils du compositeur Peter Crossley-Holland.

Il est connu pour avoir écrit le livre Le Cavalier tempête.

Il a aussi écrit le cycle d’Arthur :

  • La Pierre prophétique (en), 2000
  • À la croisée des chemins, 2001
  • Un croisé à Venise, 2003
  • Le Voyage de Gatty, 2006.

Notes & références

Liens externes