Livre
Anglais

Waterslain angels

Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
De Britse zusjes Sandy en Annie gaan op zoek naar de veertien engelen die altijd op de kerk hebben gestaan. Al snel blijkt dat ze niet de enige mensen zijn die naar de engelen zoeken. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Waterslain angels
Auteur
Kevin Crossley-Holland
Langue
Anglais
Éditeur
London: Orion Children's Books, 2008
192 p.
ISBN
9781842556917

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wanneer een vleugel van een houten engel wordt gevonden, besluiten Sandy en Annie op onderzoek te gaan naar de verdwenen veertien engelen, die altijd op de kerk hebben gestaan. Zijn ze verwoest of hebben ze zichzelf in veiligheid gebracht? Verhaal dat zich afspeelt in de jaren vijftig in de moerassen van Norfolk. Door middel van verschillende aanwijzingen raken Annie en Sandy in gevaarlijke situaties en blijkt dat zij niet de enige zijn die achter de engelen aan zitten. Bij vlagen spannend verhaal, dat goed de sfeer in een klein dorp weergeeft waar iedereen iedereen kent, maar niet iedereen iedereen vertrouwt en de zich ontwikkelende vriendschap tussen een Amerikaanse jongen (beetje nerd) en een meisje dat haar hele leven op een klein achteraf boerderijtje heeft gewoond. Vrij vlot taalgebruik. Het verschil tussen realiteit en dromen is soms moeilijk te onderscheiden, wat het boek moeilijker maakt om te lezen. Leuk verhaal voor de jeugd, maar de vraag is alleen of zij geboeid worden do…Lire la suite

À propos de Kevin Crossley-Holland

Kevin Crossley-Holland est un auteur britannique de littérature pour la jeunesse et un poète, né le 7 février 1941 à Mursley (Buckinghamshire), le fils du compositeur Peter Crossley-Holland.

Il est connu pour avoir écrit le livre Le Cavalier tempête.

Il a aussi écrit le cycle d’Arthur :

  • La Pierre prophétique (en), 2000
  • À la croisée des chemins, 2001
  • Un croisé à Venise, 2003
  • Le Voyage de Gatty, 2006.

Notes & références

Liens externes