De selectie

Kiera Cass (auteur), Hanneke van Soest (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
America (17, ik-figuur) en haar kunstenaarsfamilie behoren tot een van de armste kasten van het koninkrijk Illea. Dat verandert als America besluit mee te doen aan een selectieprogramma waaruit de kroonprins zijn toekomstige vrouw zal kiezen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De selectie
Auteur
Kiera Cass
Traducteur
Hanneke van Soest
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The selection
Éditeur
[Houten]: Van Goor, 2021 | Autres éditions
271 p.
ISBN
9789000338344 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 17-jarige America Singer (ik-figuur) en haar kunstenaarsfamilie behoren tot een van de armste kasten van het koninkrijk. Maar de kansen keren: America mag zich aanmelden voor een selectieprogramma waaruit de kroonprins zijn toekomstige vrouw moet kiezen. Aangemoedigd door haar moeder en geheime vriendje Aspen geeft America zich op en haalt daarbij de selectie van meisjes die zolang aan het hof komen te wonen. De Amerikaanse schrijfster laat deze sympathieke young adult-roman (met aantrekkelijk omslag) afspelen in een verre toekomst waarin de Verenigde Staten zijn opgegaan in verschillende koninkrijken. Hoewel ze romantische verwikkelingen afwisselt met spannende, soms politiek getinte passages (het paleis wordt herhaaldelijk aangevallen door rebellen; de koninklijke familie lijkt iets achter te houden), ligt de focus toch vooral op America’s gevoelens voor de prins. America zelf is een doortastende jongedame die zich gaandeweg tot een serieuze kanshebber op de troon ontwikkelt. De …Lire la suite

De selectie

Oorlogen uit het verleden hebben een en ander veranderd in de wereldorde. Het kleine koninkrijk Illea is verdeeld in kasten van Enen (de koninklijke familie) tot Achten (de armsten). Om het voortbestaan van de dynastie in het koninkrijk te garanderen, wordt gezocht naar een gepaste echtgenote voor de kroonprins. 35 jongedames uit alle bevolkingskasten worden uitgekozen om deel te nemen aan de Selectie. Voor de meeste meisjes is het de kans van hun leven, maar de zeventienjarige America Singer uit een kunstenaarsfamilie heeft haar hart al verloren aan haar jeugdvriend Aspen. Ze besluit niet zoals de andere meisjes te strijden voor de kroon. Met prins Maxon maakt ze de afspraak zijn vriendin te zullen zijn en hem te helpen de juiste keuze te maken. Dat blijkt echter niet zo eenvoudig, want Maxon is niet zo arrogant als ze zich had voorgesteld en ze begint te twijfelen aan haar gevoelens en haar liefde voor Aspen.

America vertelt het verhaal in de ik-persoon. Toch is het mo…Lire la suite

À propos de Kiera Cass

CC BY-SA 4.0 - Image by editora seguinte

Kiera Cass, née le 19 mai 1981 en Caroline du Sud, est une romancière américaine de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Kiera Cass est née et a grandi en Caroline du Sud et est diplômée en 1999 de l'école secondaire Socastee à Myrtle Beach. Elle est d'origine portoricaine. Elle a fréquenté l'Université de Côte de Caroline avant le transfert à l'Université de Radford. Elle est diplômée à l'Université de Radford avec un Bachelor en Histoire. En mai 2013, Cass a annoncé qu'elle allait travailler sur une série encore sans titre qu'elle qualifie de 238 sur les médias sociaux et qui sera publiée par HarperCollins. Le 14 août 2014, Kiera Cass …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions