Bande dessinée
Néerlandais

De ontsnapping. 1

Kieron Gillen (scénariste), Andrea Broccardo (dessinateur), Angel Unzueta (dessinateur)
Je kunt ontsnappen aan de verschrikkingen van het sterrenstelsel, maar niet voor lang... In de nasleep van de ramp zijn onze helden op de vlucht voor een opgeleefd Galactisch Keizerrijk. Niet in staat om te ontsnappen aan de patrouilles zijn ze gestrand op een afgelegen wereld. Maar waar zijn ze achtergelaten? En hoe kunnen ze daar in leven blijven? Terwijl de rebellen er proberen achter te komen
Titre
De ontsnapping. 1
Scénariste
Kieron Gillen
Dessinateur
Andrea Broccardo Angel Unzueta
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The escape [1]
Éditeur
Breda: Dark Dragon Books, © 2019
[64] p. : ill.
ISBN
9789463732260 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De rebellen Luke Skywalker, prinses Leia Organa en Han Solo weten te ontsnappen aan koningin Trios van Sho Turon en gaan op zoek naar hun ruimteschip Falcon. Onderweg worden ze wederom belaagd en zoeken ze hun heil op de afgelegen maan Hubin, waar Thane Markona en zijn strijders de scepter zwaaien: een eigen, zelfvoorzienende geïsoleerde gemeenschap. Thanrax, beerachtige monsters, vallen de gemeenschap aan, maar worden teruggeslagen. Er ontstaan ontluikende liefdesrelaties, maar tevens tegenstrijdige belangen. Moet de buitenwereld gewaarschuwd worden, zeker nu Leia een plan heeft Sho Turon te vernietigen? Eerste deel* van een tweedelige stripserie. Knap getekende personages in een sciencefiction-decor. Ingekleurde, dun omkaderde tekeningen; goede verhaallijn, verrassend. Afzonderlijk te lezen avontuur, moet wél in groter geheel geplaatst kunnen worden.

À propos de Kieron Gillen

CC BY 3.0 - Image by Nightscream

Kieron Gillen (né en 1975) est un scénariste de comics et journaliste de jeu vidéo britannique. Il est le créateur des comics Phonogram et The Wicked + The Divine. Il a également cofondé le site web vidéoludique Rock, Paper, Shotgun. En 2000, il devient le premier journaliste de jeu vidéo à recevoir un prix Periodical Publishers Association, celui du Meilleur nouveau journaliste spécialisé de consommation.

Notes et références

Liens externes

  • Ressources relatives à la bande dessinée :
    • BD Gest'
    • (en) Comic Vine
  • Ressource relative à la littérature :

Suggestions