Bande dessinée
Néerlandais

Rebellengevangenis. 1

Kieron Gillen (scénariste), Angel Unzueta (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Spion zijn is niet altijd zo heldhaftig als je zou denken, dat ontdekt Eneb Ray die undercover is op Coruscant. Maar ook onze rebellenhelden Luke Skywalker, Han Solo en prinses Leia hebben het niet makkelijk. Terwijl Han en Luke een geheime missie uitvoeren voor de opstand, levert prinses Leia de geheime bondgenote van Darth Vader en droïdenspecialist Dr. Aphra af bij de best verborgen gevangenis
Titre
Rebellengevangenis. 1
Scénariste
Kieron Gillen
Dessinateur
Angel Unzueta
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Rebel jail 1
Éditeur
Breda: Dark Dragon Books, © 2017
72 p. : ill.
Note
Verhaal vindt plaats tussen Episode IV A new hope en Episode V The empire strikes back
ISBN
9789460785931 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De rebellenopstand tegen het keizerrijk duurt nog altijd voort. Luke Skywalker en Han Solo voeren een geheime opdracht uit en prinses Leia heeft inmiddels een geheime bondgenote van Darth Vader, de droïdenspecialiste Dr. Aphra, naar de geheime gevangenis van de rebellen gebracht. Maar daar duiken weer nieuwe problemen op. Dit is het eerste deel van een tweeluik* dat zich situeert tussen de vierde en de vijfde episode van het Star Wars-verhaal. Kenner en liefhebbers zullen dit meteen kunnen plaatsen en zich met plezier onderdompelen in de merkwaardige buitenaardse wereld, waar vreemde voertuigen en merkwaardige wezens het pad kruisen van de onvervaarde helden uit het rebellenkamp. En dat zorgt dan weer voor spectaculair tekenwerk.

À propos de Kieron Gillen

CC BY 3.0 - Image by Nightscream

Kieron Gillen (né en 1975) est un scénariste de comics et journaliste de jeu vidéo britannique. Il est le créateur des comics Phonogram et The Wicked + The Divine. Il a également cofondé le site web vidéoludique Rock, Paper, Shotgun. En 2000, il devient le premier journaliste de jeu vidéo à recevoir un prix Periodical Publishers Association, celui du Meilleur nouveau journaliste spécialisé de consommation.

Notes et références

Liens externes

  • Ressources relatives à la bande dessinée :
    • BD Gest'
    • (en) Comic Vine
  • Ressource relative à la littérature :