The story of the life of Brandon Teena, a transgendered teen who preferred life in a male identity until it was discovered he was born biologically female.
Titre
Boys don't cry / dir. by Kimberly Peirce ; written by Kimberly Peirce ... [et al.]
Directeur
Kimberly Peirce
Compositeur
Nathan Larson
Acteur
Hilary Swank Chloë Sevigny Peter Sarsgaard
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2005 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1999
Durée
ca. 114 min.
Note
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Grieks Taalkeuze: Engels, Frans
EAN
8712626018766

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De debuterende regisseur Kimberly Peirce verfilmde de aangrijpende geschiedenis van Brandon Teena, een 21-jarig meisje uit de Amerikaanse staat Nebraska, die als jongen door het leven ging en toen dat uitkwam door zijn twee beste vrienden werd verkracht en vermoord. Hoofdrolspeelster Hilary Swank won een Oscar voor Beste Actrice. Verder met Chloë Sevigny (Oscarnominatie voor Beste Bijrol), Peter Sarsgaard en Brendan Sexton III. Peter van Bueren (Volkskrant 9-3-'00): 'Boys don't cry is in de eerste plaats een liefdesverhaal over twee jonge mensen die elkaar vinden in de zoektocht naar hun identiteit en samen dromen van een zonnige toekomst. (...) De ingetogen manier waarop Kimberly Peirce de waar gebeurde geschiedenis vertelt, overtuigt. Intelligent en genuanceerd.' Dana Linssen (NRC 8-3-'00): '(...) een fel realistisch beeld (...) uitmuntend spel van Hilary Swank en Chloë Sevigny (...).' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 9-3-'00): 'De film van Peirce ontroert, maakt kwaad en laat de kijker ve…Lire la suite

À propos de Kimberly Peirce

Kimberly Peirce, née le 8 septembre 1967, est une réalisatrice de cinéma américaine.

Biographie

Kimberly Peirce est ouvertement lesbienne.

Filmographie

Comme réalisatrice

  • 1994 : The Last Good Breath (court métrage)
  • 1995 : Boys Don't Cry (court métrage)
  • 1999 : Boys Don't Cry
  • 2006 : The L Word (série télévisée) (saison 3, épisode 5)
  • 2008 : Stop-Loss
  • 2013 : Carrie, la vengeance
  • 2015 : Turn: Washington's Spies (série télévisée) (1 épisode)
  • 2015 : Manhattan (série télévisée) (1 épisode)
  • 2016 : American Crime (série télévisée) (1 épisode)
  • 2016 : Game of Silence…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque