Livre
Néerlandais

De ontsnapping uit de Karaboudjan

Kirsten Mayer (adaptateur), Hergé (antécédent bibliographique), Steven Moffat (antécédent bibliographique)
Kuifje koopt bij een kunsthandelaar een schaalmodel van een schip. Als het schip op de grond valt, blijkt er een briefje in een van de masten te zitten, Dat is het begin van een spannend avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De ontsnapping uit de Karaboudjan / op basis van een scenario van Steven Moffat, Edgar Wright en Joe Cornish ; bew. Kirsten Mayer ; gebaseerd op De avonturen van Kuifje door Hergé
Adaptateur
Kirsten Mayer
Antécédent bibliographique
Hergé Steven Moffat Edgar Wright Joe Cornish
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Tintin's daring escape
Édition
1
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2011
30 p. : ill.
ISBN
9789030366348 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Stripfiguur Kuifje koopt bij een kunsthandelaar een schaalmodel van de oude driemaster De Eenhoorn. Hij is erg blij met zijn nieuwe aanwinst en geeft het schip een speciaal plekje in zijn woning. Als zijn hond Bobby achter een kat aanzit, valt zijn pronkstuk op de grond en blijkt er in een van de masten een geheimzinnig briefje te zitten. Dit stukje perkament is het begin van een spannend avontuur. De tekst is gedrukt in duidelijke letter mét schreef. Het taalgebruik heeft duidelijk Vlaamse invloeden. De bijgevoegde foto's zijn ontleend aan de film 'De avonturen van Kuifje: het geheim van de Eenhoorn'*, maar ze zijn niet altijd van goede kwaliteit. Het verhaal in dit boek kent een open einde en prikkelt, om ook de vervolgdelen te gaan lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions