Livre
Néerlandais
Een Mexicaan reist naar Uppsala om uit te zoeken wat een Zweedse drugshandelaar zijn twee broers heeft aangedaan. Inspecteur Ann Lindell wordt op de zaak gezet.
Titre
De man uit de bergen / Kjell Erikson ; uit het Zweeds vert. door Tine P.G. Jorissen-Wedzinga
Auteur
Kjell Eriksson
Traducteur
Tineke Jorissen-Wedzinga
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Mannen från bergen
Édition
4
Éditeur
Breda: De Geus, 2012 | Autres éditions
415 p.
ISBN
9789044522525 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nadat zijn twee broers zijn opgelicht door een Zweedse drugshandelaar, wat de een het leven kostte en de ander in Zweden gevangenisstraf opleverde voor drugssmokkel, reist de Mexicaan Manuel Alaves met geleend geld naar Uppsala. In de gevangenis daar vertelt zijn broer hem wat er is gebeurd (mislukte drugsdeal) en dat hij nog 50.000 dollar tegoed heeft. Manuel wil de dader vinden en wraak nemen. Hij ontdekt dat de oplichter een restaurant in Uppsala heeft. Als een lijk is gevonden dat van de rechterhand van de restauranthouder blijkt te zijn, wordt inspecteur Ann Lindell op de zaak gezet. Een gecompliceerde zoektocht volgt. Van de Zweedse hovenier (1953) uit Uppsala verschenen elf (misdaad)romans. Zijn misdaadromans met inspecteur Ann Lindell zijn bekroond en vertaald, vier ervan in het Nederlands. De vijfde is een heel goed opgebouwde, spannende roman, waarin mensen raak worden beschreven en veel actuele sociale ontwikkelingen goed zijn verwerkt in een heel boeiend en vaak verrassend…Lire la suite

À propos de Kjell Eriksson

Kjell Eriksson, né en 1953 à Uppsala, est un écrivain suédois. Ses romans, principalement des romans policiers, sont publiés en français par la maison d'édition Gaïa. Il est traduit par Philippe Bouquet.

Œuvre

Romans

  • (sv) Knäppgöken, 1993
  • (sv) Frihetsgrisen, 1995

Romans policiers

Suggestions