Inspecteur Ann Lindell onderzoekt de zaak van Nobelprijswinnaar professor Bertram von Ohler. Een steen door zijn ruit, die eerst wordt afgedaan als vandalisme, blijkt het begin van een reeks gebeurtenissen die steeds duidelijker aan het licht brengen dat iemand de professor kwaad wil berokkenen.
Titre
Open graf
Auteur
Kjell Eriksson
Traducteur
Tineke Jorissen-Wedzinga
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Öppen grav
Édition
1
Éditeur
Breda: De Geus, 2013
345 p.
ISBN
9789044520330 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Professor Bertram von Ohler is de tachtig al gepasseerd als hij ineens de Nobelprijs voor geneeskunde krijgt. Maar niet iedereen is daar blij mee en bedreigingen volgen. Inspecteur Ann Lindell stuit in haar onderzoek op verschillende kandidaten met een wrok tegen de professor. Beetje bij beetje worden geheimen uit het verleden zichtbaar. Prachtig verteld verhaal met Ann Lindell weer in een centrale rol. Hoewel regelmatig gerefereerd wordt aan gebeurtenissen uit eerdere boeken, is dat niet storend. Veel aandacht gaat uit naar de bijzondere sfeerbeschrijvingen in de wat deftige Deense wijk en de aansprekende beschrijvingen van de uiteenlopende karakters waardoor de personages stuk voor stuk levensecht worden. Spanning is er bijna niet, maar het verhaal is beklemmend genoeg om meer dan te boeien tot het sinistere einde. Het taalgebruik is niet moeilijk en het verhaal is goed te volgen. Voor de liefhebber van een mooi gecomponeerd verhaal tegen de wat sombere Scandinavische achtergrond. N…Lire la suite

À propos de Kjell Eriksson

Kjell Eriksson, né en 1953 à Uppsala, est un écrivain suédois. Ses romans, principalement des romans policiers, sont publiés en français par la maison d'édition Gaïa. Il est traduit par Philippe Bouquet.

Œuvre

Romans

  • (sv) Knäppgöken, 1993
  • (sv) Frihetsgrisen, 1995

Romans policiers

Suggestions