Martin Beck, inspecteur bij de moordbrigade van de Zweedse nationale politie, lost lastige zaken op
Contenu
Disc 1 The japanese painting
Disc 2 The weak link
Disc 3 The silent scream
Disc 4 In the name of God
Titre
Beck. Volume 4
Directeur
Kjell Sundvall Harald Hamrell
Antécédent bibliographique
Maj Sjöwall Per Wahlöö
Acteur
Peter Haber
Langue
Suédois
Éditeur
Lumière, 2010 | Autres éditions
4 dvd-video's
Date d'enregistrement
2006
Durée
4 x 90 min.
Note
Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019002831

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vier televisiefilms uit 2008 waarin het hoofdpersonage Martin Beck, inspecteur bij de moordbrigade van de Zweedse nationale politie zijn werk doet. Beck is een nuchtere anti-held en een meester in het afnemen van verhoren en het maken van analyses. Hij heeft een hekel aan politiek, slaapt slecht en is beslist geen atleet. De films zijn geïnspireerd op de boeken van Sjöwall en Wahlöö, het beroemde Zweedse schrijversechtpaar. Hoofdrolspeler is Peter Haber, die deze rol vanaf 1997 speelt, Mikael Persbrandt is zijn collega en tegenpool, rechercheur Gunvald Larsson. Maarten Moll (Parool 2-4-'08): '(...) Deze verfilmingen doen denken aan de (eveneens Zweedse) verfilmingen van de verhalen rond Henning Mankells inspecteur Kurt Wallander. Een overeenkomst is dat in deze politieseries de actie ondergeschikt is gemaakt aan het denk- en speurwerk, wat ze juist zo genietbaar maakt. Het sterke acteerwerk maakt de uitstekende verfilmingen alleen maar beter.' Er zijn geen extra's.

À propos de Kjell Sundvall

CC BY-SA 3.0 - Image by Frankie Fouganthin

Kjell Gösta Sundvall, né le 31 mars 1953 à Boden, est un réalisateur suédois.

Filmographie partielle

  • 1980 - Jackpot
  • 1980 - Vi hade i alla fall tur med vädret
  • 1981 - Inget att bråka om, Johansson
  • 1983 - Lyckans ost
  • 1986 - I lagens namn
  • 1996 - Jägarna (Hunters)
  • 1997 - Beck – Pensionat Pärlan
  • 1998 - Sista Kontraktet
  • 1998 - c/o Segemyhr
  • 1999 - Tomten är far till alla barnen
  • 2001 - Beck – Hämndens pris
  • 2002 - Beck – Enslingen
  • 2002 - Beck – Kartellen
  • 2002 - Le Mec de la tombe d'à côté (Grabben i graven bredvid), depuis le livre de Katarina Mazetti
  • 2004 - Hotet
  • 2005 - Vinnare och förlorare…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions