Braille
Néerlandais

De boodschap van de paarden

Een man, die op zoek is naar de waarheid en de zin van het leven, ontdekt dat paarden hem op dit gebied veel te zeggen hebben.
Titre
De boodschap van de paarden
Auteur
Klaus Ferdinand Hempfling
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Die Botschaft der Pferde
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2002
8 banden
Éditeur original
Karnak
Note
Gemaakt in Nederland

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De auteur, bekend als de paardensjamaan en bekend van zijn werk 'Natuurlijk paardrijden'* heeft maanden tussen de wilde paarden in de Pyreneeën geleefd. Op basis van de kennis die hij daar opdeed, is zijn benaderingsmethode ontstaan, die hij overal ter wereld in praktijk brengt om mensen ervan te doordringen dat er op deze manier een prettiger samenwerking tussen mens en dier mogelijk is. Hij is ervan overtuigd dat paarden een boodschap voor de mensheid in zich hebben. Om achter die boodschap te komen heeft hij in opdracht van een Spaanse monnik een aantal maanden bij een kudde doorgebracht. Daarover gaat dit boek. Hij heeft zich verdiept in de wereld van de Kelten en de Orde der Tempeliers en de kennis van de monnik, in de hoop de boodschap van de paarden te doorgronden.

À propos de Klaus Ferdinand Hempfling

Klaus Ferdinand Hempfling est un enseignant d'équitation éthologique, dont l'enseignement est surtout orienté sur l'importance du langage du corps du cheval. Ses ouvrages ont été traduits dans de nombreuses langues. Il possède une ferme équestre au Danemark, et enseigne à de nombreux cavaliers, y compris des cavaliers de sport.

Notes et références

Bibliographie

  • Danser avec les chevaux: équitation rassemblée aux rênes flottantes ; une confiance et une harmonie immédiates, Vigot, 1997
  • Lorsque les chevaux nous parlent: Langage corporel et équitation positive, Vigot, 2013

Annexes

  • Site officiel