Livre
Néerlandais

Buurman vangt een vis

Koen Van Biesen (auteur)

Buurman vangt een vis

Public cible:
3-5 ans et plus
Buurman gaat met buurmeisje vissen. Maar achterop de fiets vangt het buurmeisje al van alles met de hengel: een pakket van de postbode, de paraplu van een chique dame en nog veel meer! Prentenboek met speelse, kleurrijke collages. Met cd. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Geluiden
Titre
Buurman vangt een vis
Auteur
Koen Van Biesen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015
[44] p. : ill. + cd
ISBN
9789058389947 (hardback)
Placing suggestion
Humor (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 300 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Buurman is op de fiets onderweg naar de beek om te gaan vissen. Achterop zit zijn buurmeisje die de hengel in zijn hand houdt. Met die hengel vangt zij onderweg allerlei voorwerpen, zoals een Mexicaanse hoed van een postbode, de paraplu van een shoppende dame en nog veel meer. De bestolen voorbijgangers hollen achter de fiets aan om de spullen terug te krijgen. Uiteindelijk rijdt buurman in de beek en slaat daar iets bijzonders aan de hengel: het meisje. Humoristisch prentenboek met veel vaart. Er staat weinig tekst bij de illustraties en het vraagt dan ook aan een voorlezer iets meer fantasie om het verhaal te vertellen. Er is echter een vertel-cd bij het boek, waarop in vier delen het verhaal als hoorspel op levendige wijze, met muzikale ondersteuning, wordt verteld. Opvallend is dat het slot van het boek eigenlijk in het verhaal op de cd niet aan bod komt. Het slot van het verhaal is positief en laat alle personages uit het verhaal zien rondom een kampvuur. De bijzondere illustrati…Lire la suite

Buurman vangt een vis

Dit grappige prentenboek met originele illustraties zal zeker tot de verbeelding spreken. Er staat weinig tekst in, die ritmisch herhaald wordt. De bijhorende vertel-cd is wel bijzonder: prettige en frisse instrumentale uitvoering met een viertal liedjes die je begeleiden doorheen het boek. Buurman fietst door de stad met een meisje achterop zijn fiets. Zij houdt een vislijn vast want Buurman wil gaan vissen en dat doe je niet in de stad maar in de beek. Eer ze aan de beek aankomen, heeft het meisje een hoed, een paraplu, een skateboard ... van voorbijgangers aan haar lijn hangen. Telkens roept ze: Buurman, Buurman, ik heb beet! Maar Buurman kijkt niet om ... De gedupeerde voorbijgangers rennen achter de fiets aan want ze willen hun spullen terug. Een abrupt remmanoeuvre aan het eind van de steiger in het rietveld doet het meisje in de beek belanden. En dan vangt Buurman een ... meisje. 

Verrassend en verfrissend om te zien hoe de prenten hier het verhaal voortstuwen. Wa…Lire la suite