Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

(Handleiding voor) meisjes!

Kolet Janssen (auteur), Sabien Clement (dessinateur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Gids waarin allerlei (ook lichamelijke) kenmerken en eigenschappen van meisjes aan de orde komen. Met humoristische zwart-wittekeningen. Zowel voor jongens als meisjes vanaf ca. 11 jaar.
Titre
(Handleiding voor) meisjes!
Auteur
Kolet Janssen
Dessinateur
Sabien Clement
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2006 | Autres éditions
111 p. : ill.
ISBN
9789059082076
Placing suggestion
416.2 (SISO) Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze gids (vierkant formaat) voor pubermeisjes bevat een verzameling antwoorden en informatie over de veranderingen in lichaam en geest en manieren hoe je daarmee om kunt gaan. Ook kleding, make-up, omgang met jongens en meisjes en uitspraken en vragen van meisjes komen aan de orde. Duidelijke informatie: eenvoudig, to the point en leuk. Heel veel geestige zwart-wittekeningen ondersteunen en verluchtigen de tekst; oude en nieuwe wijsheden larderen het geheel. De tekst, in een vrij klein lettertype, en soms ook de illustraties staan in ongelijke gekleurde kaders over de pagina's. De pagina's zelf zijn gedeeltelijk gekleurd; het kleurengamma is donkerpastel, zwart en ecru. Een aantrekkelijke eenheid; bij ieder item zijn de kleuren op elkaar afgestemd. De laatste pagina's zijn bedoeld om eigen gegevens van de lezer in te vullen. Een prettig leesbaar informatief boek met opvallend rose omslag voor meisjes vanaf ca. 11 tot 15 jaar. In dezelfde opzet verscheen 'Handleiding voor jongens'*.

Handleiding voor meisjes!

Kolet Jansen schreef eerder al boeken over flirten en seks voor jongeren, en die moeten in de smaak gevallen zijn want hier zijn er nog twee: één voor jongens en één voor meisjes. Het boek over meisjes is erg informatief; het eerste hoofdstuk ‘hoe word je een meisje?’ is een heuse les biologie, behoorlijk gedetailleerd. Nogal moeilijk ook, maar aangezien dit een soort naslagwerk is, hoef je niet meteen alles te lezen, je kan ook gewoon grasduinen. De volgende hoofdstukken gaan respectievelijk over opvoeding en verwachtingen ten aanzien van meisjes, verschillen tussen jongens en meisjes, meisjesdingen als borsten en menstruatie maar ook hoge hakken en shoppen. De informatie in dit eerste deel is heel genuanceerd, tegelijk wetenschappelijk en toch toegankelijk. Hierna volgt een hoofdstuk met uitspraken over meisjes. Die heeft Kolet Jansen verzameld in een aantal scholen, waar ze jongeren van beide geslachten enkele vragen gesteld heeft als: ‘wat kunnen jongens beter dan meisjes?’ Of …Lire la suite