Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Jongen te huur

Kolet Janssen (auteur)

Jongen te huur

Public cible:
9-11 ans et plus
Tobias (11) wil graag een mobieltje hebben. Omdat zijn alleenstaande moeder dat onzin vindt, besluit hij zelf geld te verdienen. Dat levert ook nog twee leuke vriendschappen op. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Jongen te huur
Auteur
Kolet Janssen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Mijnbestseller.nl, © 2016 | Autres éditions
65 p.
ISBN
9789463428545 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tobias (11) wil een mobieltje hebben, maar zijn alleenstaande moeder vindt dat niet nodig. Samen met zijn buurmeisje ontwikkelt hij een plan om buiten haar medeweten zelf geld te verdienen: hij zet een advertentie op e-bay en biedt daarin zichzelf te huur aan. Dat levert twee bijbaantjes op: klusjes doen voor Fred, een man die zijn been heeft gebroken en oppassen op twee kleine kinderen. Een tweede verhaallijn vormt Tobias' verlangen om zijn biologische vader te leren kennen. Als hij de situatie leert kennen, neemt dit verlangen af. Elk hoofdstuk wordt ingeleid door een grappige illustratie in zwart-wit; de hoofdstuktitels geven iets prijs van de inhoud, wat nieuwsgierig maakt naar wat volgt. De herkenbare, geloofwaardig uitgewerkte thematiek zal een brede groep lezers aanspreken. Vanaf ca. 9 jaar.

Jongen te huur

Dit verhaal gaat over Tobias, een jongen van elf, en Jozefien, zijn boezemvriendin, die hij als sinds hij vijf was, kent. Tobias woont bij zijn mama; zijn papa kent hij niet. Omdat ze het thuis financieel niet makkelijk hebben, klust hij wat bij om extra zakgeld te verdienen. Hij wil zo graag een eigen gsm. Tobias is echter die stomme klusjes, waar hij dan nog heel weinig mee verdient, beu. Zijn vriendinnetje, Jozefien, komt met dé oplossing. Ze stelt voor dat Tobias zichzelf verhuurt via eBay om allerlei klussen op te gaan knappen bij andere mensen. Wanneer er ineens een mevrouw bij 'Igor' (zo noemt hij zichzelf op het internet) thuis voor de deur staat, komt zijn mama erachter dat Tobias bijklust als babysitter. Zij is hier helemaal niet mee opgezet. Ze vindt het niet fijn dat Tobias die dingen doet zonder dat zij er weet van heeft. In de hoog oplopende discussie die daarop volgt, floept Tobias eruit dat hij eigenlijk wel nieuwsgierig is naar wie zijn vader is. Tobias sluit met z…Lire la suite