Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Slijmbal, Superman en Soepjurk

Kolet Janssen (auteur), Chantal Peten (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Mattis heeft mucoviscidose. Dat is vervelend, maar het belet hem niet om samen met zijn vrienden op zoek te gaan naar de dader van een inbraak in het schuurtje van zijn overburen.
Titre
Slijmbal, Superman en Soepjurk
Auteur
Kolet Janssen
Dessinateur
Chantal Peten
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2013 | Autres éditions
87 p. : ill.
ISBN
9789044819144 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Slijmbal, superman en soepjurk

In het huis van de overburen van Mattis is er van alles gaande. Mattis ziet overdag vaak een jongeman rondsluipen en op een nacht is er een poging tot inbraak. Mattis word wel erg nieuwsgierig door deze gebeurtenissen. Wanneer hij dit aan zijn vrienden waarmee hij samen een groepswerk rond “kunst” maakt vertelt, besluiten ze met zijn drieën op onderzoek te gaan.
Ze houden de overburen nauwgezet in de gaten en krijgen zelfs de kans om er binnen te gaan om Gino op te zoeken. Gino is de zoon van de overburen en speelt trompet. Ze willen hem vragen dit in hun klas te komen doen, voor de presentatie van het groepswerk. Zou het niet supercool zijn als Gino daar The Last Post kon komen spelen? Ze zijn dan ook heel blij wanneer Gino met hun voorstel instemt. Zijn oma is net overleden en hij wil zijn gedachten wel eens verzetten. Bij zijn zus kan hij niet terecht, want die heeft het veel te druk met haar eigen liefdesleven. In zijn oude school trompet gaan spelen, lijkt hem dus wel wat.<…Lire la suite