Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De vuurtoren

Koos Meinderts (auteur), Annette Fienieg (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een oude vrouw heeft haar leven geleefd in een vuurtoren, waarin ze nu woont met haar kleinzoon. Gaandeweg neemt hij karweitjes van haar over en neemt zij meer afstand van het leven. Prentenboek met duidelijke tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.
Titre
De vuurtoren
Auteur
Koos Meinderts
Dessinateur
Annette Fienieg
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2012 | Autres éditions
[36] p. : ill.
ISBN
9789056379094 (hardback)
Placing suggestion
Grootouders (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De vuurtoren is een prentenboek waarin verschillende thema's zoals 'verliefd zijn', 'oma's', 'reizen' en 'ouder worden' aan bod komen. Thema's als 'ongehuwd zwanger' en 'dementie' zijn misschien wat te veel van het goede voor kleuters of beginnende lezertjes. Het boek vertelt het mooie en poëtische verhaal van een oma die oud is en in een nog oudere vuurtoren woont. De toren stond er al toen zij nog een jong meisje was en verliefd werd op Jonas, de zoon van de vuurtorenwachter. Samen woonden ze in de vuurtoren en werden de trotse ouders van de kleine Jonas, die opgroeide en op zijn beurt papa werd. Nu woont oma samen met haar kleinzoon Jonas in de ronde kamer hoog in de vuurtoren. Er worden groenten verbouwd in het tuintje onderaan de vuurtoren, kippen worden verzorgd... Zoals hij van oma geleerd heeft, steekt Jonas elke avond het vuurtorenlicht aan. Maar oma wordt een dagje ouder en heeft moeite om de dingen te zien zoals ze zijn. Koos Meinderts, die niet alleen voor kinderen …Lire la suite
Toen oma nog een meisje was, droomde ze ervan later in de ronde kamer hoog in de vuurtoren te wonen. Haar droom kwam uit. Nu woont ze er met haar kleinzoon die haar het verhaal vertelt dat ze zelf altijd aan hem vertelde. Ontroerend en fijngevoelig prentenboek over het leven en de dood, op zo'n rustige en vanzelfsprekende manier verteld dat de luisteraar zich meteen omarmd voelt door de warmte van de vertelling. De ingetogen, tijdloze, herkenbare, wat dromerige illustraties, uitgewerkt in zachte, warme tinten, scheppen een sfeer die naadloos aansluit op het verhaal. Tekst en tekening versterken elkaar, maar geven ook ruimte voor eigen interpretatie. De pakkende, eenvoudige en liefdevolle wijze waarop het kunstenaarsechtpaar uitdrukking weet te geven aan de levenscyclus van de mens, verdient lof. Zo simpel is het leven! Iets wat we zijn vergeten in onze jachtige tijd. Rechthoekig prentenboek met kleurenillustraties op de buiten- en binnenplatten passend bij de titel. Vanaf ca. 7 jaar.

Suggestions