Livre
Néerlandais

Het sneeuwmeisje

Koos Meinderts (auteur), Annette Fienieg (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een sneeuwmeisje valt uit de lucht. De winterkoningin wil een dochter en roept de sneeuwgeest aan om haar leven in te blazen. Ze is dolgelukkig en noemt het meisje Engel. Maar ze weet niet dat de sneeuwgeest Engel eigenlijk zelf wil houden.
Titre
Het sneeuwmeisje
Auteur
Koos Meinderts
Dessinateur
Annette Fienieg
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2012
[44] p. : ill.
Note
Gebaseerd op de musical De winterkoningin van Koos Meinderts voor Jeugdtheater Hofplein
ISBN
9789047704263 (hardback)
Placing suggestion
Prinsen - Prinsessen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De auteur schreef dit verhaal oorspronkelijk voor een jeugdmusical ('De Winterkoningin', opgevoerd in 2008 en 2009), maar deze uitgave bewijst dat het zich ook uitstekend leent voor een verhaal in prentenboekvorm. Het verhaal leest als een klassiek sprookje en doet denken aan een Russissch volksverhaal over een sneeuwpopmeisje dat tot leven komt, maar soms ook aan Sneeuwwitje. Het gaat over de winterkoningin die hevig verlangt naar een dochter. Wanneer ze het sneeuwmeisje ziet, geboren uit een sneeuwvlok, herkent ze in haar de dochter die ze nooit heeft gehad. Ze vraagt de sneeuwgeest het meisje, dat tot dan toe slechts een meisje van sneeuw is, tot leven te wekken. Dit doet hij, maar wel onder voorwaarden: het meisje is van hem. Het sneeuwmeisje, Engel genoemd, en haar moeder leven een gelukkig leven, totdat de sneeuwgeest haar komt halen. Het boek bevat mooie sfeervolle prenten. Vooral die van de sneeuwstorm nodigen uit om langer naar te kijken. Er is ook een digitale, voorgelezen v…Lire la suite

Het sneeuwmeisje

Als op een dag de winterkoningin een meisje ziet gevormd uit sneeuw weet ze meteen dat dit de dochter is waarnaar ze reeds lange tijd verlangt. Met hulp van de sneeuwgeest slaagt ze erin haar dochter tot leven te wekken en 'Engel' komt bij haar in het paleis wonen. Na een tijdje komt de sneeuwgeest Engel echter terughalen. Het meisje slaagt erin de geest te verslaan en belandt op haar vlucht in het huis van de gastvrije Limp en diens vriend de gans Zilver. Samen vatten ze de zware tocht door de koude en sneeuw aan om Engel terug thuis te brengen. Onderweg loopt het voor Zilver helemaal mis, maar dankzij zijn vleugels raakt Engel weer thuis.
Dit hartverwarmende verhaal is gebaseerd op 'De winterkoningin', een musical geschreven door de auteur van dit boek. Het verhaal doet sprookjesachtig aan met enige tragiek en een prachtig slot. Enige nostalgie en melancholie zijn op hun plaats. De kleurenkeuze in de illustraties is bijzonder.

Suggestions