Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Schitterend ! : laten we ons met wetenschap amuseren

Kris Verburgh (auteur)

Schitterend ! : laten we ons met wetenschap amuseren

Inleiding tot de astrofysica.
Sujet
Heelal
Titre
Schitterend ! : laten we ons met wetenschap amuseren
Auteur
Kris Verburgh
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Houtekiet, 2003
348 p. : ill.
ISBN
90-5240-732-0
Placing suggestion
552.2 (SISO) Heelal ; Heelal (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kris Verburgh is amper 17 en woont en zit op de middelbare school in Puurs. Sinds zijn kleuterjaren is hij -- net als zijn vrienden en klasgenoten nu -- gefascineerd door wetenschap en meer bepaald de astronomie en natuurkunde. Zwarte gaten, relativiteitstheorieën, de levensloop van sterren, de krommingen van het heelal: het zijn allemaal onderwerpen die in een doorsnee boek over astronomie ruimschoots aan bod komen en die Verburgh en zijn omgeving uitermate boeien. Verburgh stelde echter al gauw vast dat de meeste boeken over de materie niet echt gericht waren op hem en zijn vriendenkring. Daarom besloot hij dan ook om een 'tussenboek' te schrijven: eenvoudiger, vlotter geschreven en toegankelijker dan de doorsnee boeken over astronomie, maar toch voldoende wetenschappelijk onderbouwd en met dezelfde typische thema's.

Elf hoofdstukken behandelen elk een min of meer afgerond onderwerp, gaande van het multiversum, leven op andere planeten en het einde der tijden, tot de oerknal,…Lire la suite
Het boek is te lezen als een uitgebreide rondleiding door de astrofysica. Het is bedoeld voor de leek, maar met diepgang. Het is voorzien van een helder register, een verklarende woordenlijst en een overzicht van gebruikte bronnen. Het boek is ten dele een bundeling van eerder gepubliceerd werk in populaire media, waardoor de opbouw als geheel niet zo duidelijk is. Elk hoofdstuk is hierdoor echter wel goed op zichzelf te lezen. De Vlaamse auteur is pas zeventien (!), dat zal aanspreken bij lezers van die leeftijd. Weinig plaatjes en best een lastige tekst, maar het geheel straalt enthousiasme uit en heeft behoorlijk wat humor. Een boeiend, indrukwekkend en amusant boek om regelmatig te pakken en iets uit te lezen. Recent was er veel aandacht voor dit boek in de media.