Livre
Néerlandais

De wereld in mijn handen : beeldige hand- en vingerversjes

Kristien Dieltiens (auteur), Milja Praagman (dessinateur)

De wereld in mijn handen : beeldige hand- en vingerversjes

Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Verzameling bekende en nieuwe vinger- en handversjes en enige liedjes. Veel spelletjes zijn te zien op de bijbehorende dvd. Met kleine, fantasierijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 t/m 6 jaar.
Extra subject
MZSPE
Titre
De wereld in mijn handen : beeldige hand- en vingerversjes
Auteur
Kristien Dieltiens
Dessinateur
Milja Praagman
Langue
Néerlandais
Édition
4
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019 | Autres éditions
103 p. : ill. + dvd
ISBN
9789058388940

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Verzameling ritmische versjes, handspelletjes en een paar liedjes, zowel bekende als nieuwe, om met jonge kinderen uit te voeren. In een inhoudsopgave is een indeling aangebracht in bijvoorbeeld aantal kinderen, spelletjes op schoot of met kleine attributen. Bij de versjes zelf staan echter geen spelaanwijzingen, maar een groot aantal worden verbeeld op de bijgeleverde dvd. Per dubbele pagina staan een tot vier versjes, voorzien van goed passende, zorgvuldig gemaakte kleurenillustraties, bij bijna elk versje een. Met een inleiding van de auteur. Fraai vormgegeven, waardevolle uitgave op glanzend papier die een peuter- en kleuterleven meegaat. De versjes stimuleren de taalontwikkeling en die van de motoriek en bieden interactief leesplezier. Aanrader voor thuis, in de kinderopvang en de kleutergroepen. Vanaf ca. 2 t/m 6 jaar.

De wereld in mijn handen

Dit boek bevat een schat aan kinderversjes. De samenstelster heeft niet minder dan 115 versjes en liedjes verzameld en er hand- en vingerspelletjes bij bedacht. Een gigantisch werk! Ze is daarvoor niet alleen in de traditionele liedjes van bij ons gaan zoeken maar ook buiten de grenzen. Slechts tien van de 115 versjes zijn mij bekend, één enkel zelfs dat mijn vader zeventig jaar geleden voor mij zong. Op de bijhorende dvd kun je zien welke gebaren en bewegingen bij elk versje kunnen gemaakt worden. Sommige versjes worden ritmisch voorgedragen, anderen gezongen. Het boek is ingedeeld als volgt: 1. Versjes voor 1 of meerdere kinderen (40); 2. Vingerversjes en handspelletjes met 1 kind op schoot, ook met variaties op de handspelletjes (14); 3. Vingerversjes en verhaalversjes met kleine attributen (10); 4. Beeldende liedjes (7); 5. Spelletjes met baby of jonge peuter (8); 6. Aanvullende verhaalversjes om zelf mee aan de slag te gaan (36).
n de inleiding benadrukt de samenstelster he…Lire la suite