Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Roos & Anders

Kristien Dieltiens (auteur), Seppe Van den Berghe (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Anders is een beetje anders. Hij wordt erg gepest door jongens uit zijn klas. Op een dag vindt hij een roze ei. Er komt een draakje uit dat ook anders is dan andere draken. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Roos & Anders
Auteur
Kristien Dieltiens
Dessinateur
Seppe Van den Berghe
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2009
98 p. : ill.
ISBN
9789044810479

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Anders is een beetje anders dan de meeste jongens. Hij is niet stoer en als hij zenuwachtig is, stottert hij. Drie klasgenoten doen niets liever dan hem flink pesten. Als hij de zorg voor een echt draakje krijgt, keren de kansen. Het draakje is ook anders dan zijn soortgenoten. Alleen kijkt hij wat gemotiveerder naar de dingen. Daardoor wordt het leven een stuk leuker voor Anders. Het probleem van Anders wordt op een speelse manier uitgebeeld. Zijn naam blijkt aanleiding tot leuke woordspelingen, evenals het woord draak. Komisch is de manier waarop moeder Draak naar haar kroost kijkt. De moeder van Anders reageert een stuk minder positief op haar zoon. Gelukkig is opa Anders er nog om de jongen wat meer zelfvertrouwen te geven. Geestige zwart-wittekeningen maken het boek extra aantrekkelijk. De zwart-witte omslagtekening heeft een toetsje rood. Net als de rode schutbladen past dit prachtig bij de inhoud van het boek. Vanaf ca. 8 jaar.

Roos & Anders

Anders heeft zijn naam niet gestolen. Hij is anders dan de andere kinderen, hij stottert soms en anderen lachen hem uit. Op een dag zetten drie jongens hem letterlijk in zijn blootje. Op zoek naar zijn kleren, vindt Anders nog iets: een roze ei. Wat Anders al snel ontdekt, is dat het een vierde drakenei is, een ei waarvan niemand goed weet wat eruit te voorschijn zal komen. Anders hoopt op een grote enge draak, die zijn tegenstanders het leven zuur kan maken. Maar als op een dag de schaal van het ei breekt, komt er een uiterst schattig, roze draakje tevoorschijn. Niets om bang van te zijn … Anders gaat met het draakje op verkenning in de wereld en hoe verder ze komen, hoe meer het draakje groeit en groeit. Totdat het groot genoeg is om een angstaanjagende (zij het dan roze) draak te zijn … Eind goed, al goed: het draakje wordt Anders bondgenoot in de strijd tegen zijn pesters en het brengt hem ook samen met Violet, het meisje waarop Anders stiekem verliefd is. ‘Roos en Anders’ bren…Lire la suite