Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Janne & Jamila samen op de fiets

Kristien Hemmerechts (auteur), Diana Putters (photographe)
Public cible:
6-8 ans et plus
Vijf verhalen over Janne en Jamila, die bij elkaar in de klas zitten. Ze komen uit heel andere gezinnen, maar zijn elkaars beste vriendinnen. De meiden werken aan hun spreekbeurt, gaan met de ouders van Jamila naar Parijs en bezoeken de dierentuin. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Vriendschap
Titre
Janne & Jamila samen op de fiets
Auteur
Kristien Hemmerechts
Photographe
Diana Putters
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Janne en Jamila samen op de fiets
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020
86 p. : ill.
ISBN
9789462914575 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Janne en Jamila zijn hartsvriendinnen. Ze doen alles samen, zowel op school als na schooltijd. In vijf verhalen vertelt de auteur over kleine en grotere voorvallen uit hun leven. Over de fietsenstalling die ineens niet meer toegankelijk is, een uitstapje naar Parijs met de ouders van Jamila, de echtscheiding van Jannes tante, een fiets die niet op slot staat en een bezoek aan de dierentuin. Aldus wordt een aardig inkijkje gegeven in het leven van twee meisjes. De milieuverschillen – Jannes ouders werken allebei bij de televisie en zijn zeer milieubewust; Jamila’s familie is van Marokkaanse afkomst en haar vader is buschauffeur – worden aangestipt, maar spelen een geringe rol. Het draait in dit boek vooral om de vriendschap tussen beide meisjes en het vertrouwen dat ze in elkaar hebben. De verhalen zijn eenvoudig opgebouwd en in een toegankelijke taal geschreven, waardoor het boek ook geschikt is voor minder ervaren lezers. Het boek is geïllustreerd met paginagrote zwart-witfoto’s van…Lire la suite

À propos de Kristien Hemmerechts

Kristien Hemmerechts (née le 27 août 1955 à Bruxelles) est une écrivaine belge flamande. Elle est également professeur de littérature anglophone à la KUB (Katholieke Universiteit Brussel - Université catholique de Bruxelles).

Biographie

Kristien Hemmerechts étudie la philologie germanique à la Faculté Universitaire de Saint-Aloysius ainsi qu'à la KUL (Katholieke Universiteit Leuven - Université Catholique de Louvain), et présente en 1986 sa thèse : A Plausible Story and a Plausible Way of Telling It: A structuralist analysis of Jean Rhys's novels.

C'est également en 1986 que débute sa carrière d'auteure de fiction, avec trois récits en anglais réunis dans un même ouvrage : First fictions, Introduction 9. Sa première nouvelle, Een zuil van zout est publiée en 1987. En 1998 paraît Taal zonder mijEn lire plus sur Wikipedia