De relatie van een gescheiden vrouw met haar twee bijna volwassen kinderen en een kinderloze weduwnaar verdiept zich door een aantal dramatische gebeurtenissen.
Titre
Wit zand
Auteur
Kristien Hemmerechts
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sans lieu de publication: Pandora, 2008 | Autres éditions
251 p.
ISBN
9789046702055

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Er gebeurt heel wat in deze roman van Kristien Hemmerechts (1955): diefstal, overspel, een auto-ongeval met dodelijke afloop, kindermishandeling met fatale gevolgen, het optreden van neo-fascistische jongeren, het is slechts een greep. Voornaamste plaats van handeling is het vervallen hotel Le Bateau Guizzantois en zijn omgeving in het Noord-Franse kustplaatsje Wissant (in welke naam een echo van de titel te horen is). De eigenaar ervan heeft een Duitse bunker gekocht die hij wil inrichten als oorlogsmuseum. Een gescheiden vrouw, moeder van een zoon en een dochter, brengt er met haar minnaar, een weduwnaar, een nacht door, maar vertrekt de volgende morgen alleen naar huis. Vanuit het gezichtspunt van deze twee personen wordt het grootste deel van het verhaal verteld. Aan het slot, dat geen ontknoping is, komen allen bijeen in de eetzaal van het hotel voor een feestelijke maaltijd vanwege kerstavond. Door de geserreerde stijl en het ontbreken van ook maar een vleugje humor ligt het boe…Lire la suite

À propos de Kristien Hemmerechts

Kristien Hemmerechts (née le 27 août 1955 à Bruxelles) est une écrivaine belge flamande. Elle est également professeur de littérature anglophone à la KUB (Katholieke Universiteit Brussel - Université catholique de Bruxelles).

Biographie

Kristien Hemmerechts étudie la philologie germanique à la Faculté Universitaire de Saint-Aloysius ainsi qu'à la KUL (Katholieke Universiteit Leuven - Université Catholique de Louvain), et présente en 1986 sa thèse : A Plausible Story and a Plausible Way of Telling It: A structuralist analysis of Jean Rhys's novels.

C'est également en 1986 que débute sa carrière d'auteure de fiction, avec trois récits en anglais réunis dans un même ouvrage : First fictions, Introduction 9. Sa première nouvelle, Een zuil van zout est publiée en 1987. En …En lire plus sur Wikipedia