Livre
Néerlandais

Een wel heel bijzondere kerst

Kristien In-'t-Ven (auteur), Geert Vervaeke (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Amandine is geboren met de huid van een boom. Ze hoort nergens bij omdat ze zo anders is. Na een zoektocht door de sneeuw vindt ze haar bestemming. Prentenboek met een bijzonder kerstverhaal en illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Anders zijn
Titre
Een wel heel bijzondere kerst
Auteur
Kristien In-'t-Ven
Dessinateur
Geert Vervaeke 1956-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2009
[25] p. : ill.
ISBN
9789020985542 (gebonden)
Placing suggestion
Kerstmis (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amandine is zo gezond als een vis, maar heeft de huid van een boom. Omdat ze anders is, hoort ze bijna nergens bij: alleen bij haar eigen schaduw. Als Amandine tien jaar is, besluit ze op zoek te gaan naar wie ze eigenlijk is. Samen met haar schaduw gaat ze het bos in, maar ook daar vindt ze geen geluk. Totdat ze ineens als versierde kerstboom in een huis terechtkomt… Een bijzondere uitgave en apart verhaal met veel diepgang, waarin een meisje op zoek gaat naar haar ware identiteit. Vanwege het bijzondere karakter zal het verhaal over veel hoofden van kinderen heengaan. Het feit dat het meisje ineens als kerstboom in een huis staat, maakt alles wel heel onrealistisch. Er is sprake van een ruime bladspiegel en weinig tekst die in een klein lettertype in de illustraties staat. De soms wat sombere, paginavullende illustraties in een gemengde techniek van collage en gekleurde houtsnedes in zwart, blauw, grijs en groentinten, passen bij de kerstsfeer waarin dit verhaal zich afspeelt, maar …Lire la suite

Een wel heel bijzondere kerst

Net voor kerst wordt Amandine geboren, een meisje met een huid van schors. Hoe zeer haar ouders ook hun best doen van haar te houden, het valt hen moeilijk, en Amandine groeit op met haar schaduw als enige vriend. Wanneer ze heel eenzaam haar tiende verjaardag viert, besluit ze op zoek te gaan naar haar identiteit. Bij de bomen hoort ze ook niet echt, in de ogen van een jager is ze dan wel weer hout. Tenslotte wordt ze als kerstboom opgenomen in een gezin. Dit verhaal over anders zijn is somber, moeilijk en eindigt ronduit flauw. De illustraties zijn interessant qua techniek, maar ogen in hun geheel toch ouderwets.


Suggestions