Livre
Néerlandais

Firefly Lane

Autre titre Wie naar de sterren grijpt

Kristin Hannah (auteur), Karin Pijl (traducteur)

Firefly Lane

Autre titre Wie naar de sterren grijpt

Dans la série:
De schuchtere Kate en de stoere Tully groeien op in dezelfde straat en worden hartsvriendinnen; hun hechte vriendschap wordt danig op de proef gesteld als hun levens een andere wending nemen.
Titre
Firefly Lane
Autre titre
Wie naar de sterren grijpt
Auteur
Kristin Hannah
Traducteur
Karin Pijl
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Firefly Lane
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2021 | Autres éditions
399 p.
Note
Filmeditie (Netflix original-serie)
ISBN
9789022592021 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De brutale puber Tully leidt geen luizenleventje zoals haar meeste leeftijdsgenoten in de jaren zeventig: haar moeder is drugsverslaafd en daarom woont Tully afwisselend bij haar en haar oma. Als ze met haar moeder verhuist naar een nieuwe buurt, raakt ze verrassend genoeg bevriend met de verlegen Kate. De twee worden hartsvriendinnen en beloven elkaar eeuwige vriendschap. Het verhaal volgt Tully en Kate gedurende hun intense vriendschap, die uiteraard niet altijd verloopt zonder strubbelingen. Zo heeft Tully de grote ambitie om verslaggeefster te worden, terwijl Kate meer verlangt naar een leven in het teken van huisje-boompje-beestje. Een prachtige roman die op realistische wijze een vriendschap tussen twee hartsvriendinnen beschrijft, waarbij het nodige drama niet mag ontbreken. Omdat het leven van de twee hoofdpersonages al vanaf hun jeugd wordt beschreven, wordt de lezer meegetrokken in hun belevenissen en is meeleven met de karakters niet moeilijk. Paperback, kleine druk, volle …Lire la suite

À propos de Kristin Hannah

Kristin Hannah est une écrivaine américaine. Née en septembre 1960 en Californie, elle a vécu toute son enfance à Bainbridge Island dans l'État de Washington. Après des études de droit, elle a travaillé dans la publicité puis s'est consacrée à l'écriture de romans sentimentaux.

Œuvre

  • Pépites d'or, J'ai lu, 1995 ((en) A Handful of Heaven, 1991)
  • (en) The Enchantment, 1992
  • (en) Once in Every Life, 1992
  • En lire plus sur Wikipedia

Suggestions