Twee jonge Franse vrouwen zetten zich met gevaar voor eigen leven in voor het verzet tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog.
Titre
The nightingale
Auteur
Kristin Hannah
Langue
Anglais
ISBN
9781447283058

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vianne en Isabelle zijn zussen die elkaar weinig zien. Na de dood van hun moeder toen de meiden nog klein waren, heeft hun vader de twee min of meer in de steek gelaten. Het zijn daarom twee zelfstandige vrouwen. Door de oorlog worden ze bij elkaar gebracht in het huis van Vianne in een rustige plaats in Frankrijk. Isabelle gaat al snel ergens anders naartoe om Britse piloten door de Pyreneeën naar Spanje te smokkelen. Vianne levert ook een kleine bijdrage aan het verzet. Maar ze moet voorzichtig zijn, want ze heeft haar dochtertje om te beschermen én er woont een Duitse officier in haar huis. 'The Nightingale' is een rijk verhaal met spanning, liefde, drama en menselijke personages. Het laat de verschrikkingen van de oorlog zien. De honger, de vervolging van Joden, geldgebrek en de gevaren voor mensen die zich verzetten tegen de bezetter. Tegelijkertijd geeft het een beeld van hoe vrouwen in de oorlog moesten overleven zonder hun mannen. Al deze elementen zorgen voor een meeslepende,…Lire la suite

À propos de Kristin Hannah

Kristin Hannah est une écrivaine américaine. Née en septembre 1960 en Californie, elle a vécu toute son enfance à Bainbridge Island dans l'État de Washington. Après des études de droit, elle a travaillé dans la publicité puis s'est consacrée à l'écriture de romans sentimentaux.

Œuvre

  • Pépites d'or, J'ai lu, 1995 ((en) A Handful of Heaven, 1991)
  • (en) The Enchantment, 1992
  • (en) Once in Every Life, 1…En lire plus sur Wikipedia