Livre
Néerlandais

De komst van een kind

Kristina Sandberg (auteur), Wendy Prins (traducteur)
In het Zweden van vlak voor de Tweede Wereldoorlog raakt een 20-jarige serveerster ongewenst zwanger van een vermogende zakenman, trouwt met hem, krijgt een dochter maar is niet gelukkig, terwijl zijn drankzucht van kwaad tot erger wordt.
Titre
De komst van een kind
Auteur
Kristina Sandberg 1971-
Traducteur
Wendy Prins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Att föda ett barn
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Rainbow, 2019 | Autres éditions
430 p.
ISBN
9789041713285 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het verhaal, dat zich afspeelt in Zweden vlak voor de Tweede Wereldoorlog, leest als een meeslepende, malende gedachtestroom. Verschillen tussen arm en rijk zijn groot. Maj, een twintigjarige serveerster raakt na een onenightstand ongewenst zwanger van de vermogende zakenman Tomas Berglund. Ze trouwen, maar Maj is niet gelukkig. Ze is haar vrijheid kwijt en schaamt zich voor haar logge lijf. Daarnaast voelt ze geen liefde voor Tomas, kan ze haar vroegere verkering niet vergeten en valt het zwaar zich aan te passen aan de gedragscodes binnen Tomas’ familie. Als baby Anita geboren wordt, is Maj onzeker over haar moederschapskwaliteiten. Tot overmaat van ramp blijkt Tomas de alcohol niet te kunnen laten staan. Zijn drankzucht wordt van kwaad tot erger. De auteur (1971) beschikt over een bijzonder goed inlevingsvermogen. De gebeurtenissen bestrijken een periode van twee jaar en schetsen een gedetailleerd tijdsbeeld, met veel aandacht voor onderwerpen als sociale omgang, gerechten, mode en…Lire la suite

À propos de Kristina Sandberg

Kristina Sandberg, née le 3 décembre 1971 à Sundsvall, en Suède, est une romancière suédoise. Elle a notamment remportée le prix August en 2014 et le prix Dobloug en 2016 pour ses écrits.

Biographie

Kristina Sandberg naît à Sundsvall en 1971. Elle travaille comme psychologue et publie en 1997 son premier roman, I vattnet flyter man.

En 2010, elle publie le roman Att föda ett barn qui est le premier volume d'une série de trois romans qui narre le quotidien d'une femme au foyer suédoise dans le milieu du XXe siècle. Elle remporte notamment en 2014 le prix August avec le troisième tome de la série, Liv till varje pris.

Œuvre

Suggestions