Daisy
Néerlandais

Dit is Miep

Kristof Devos (auteur), Rita Waeytens (narrateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Miep is een druk en bewegelijk meisje, dat altijd en overal wil dansen. Dit tot ergernis van haar vrienden, die haar naar de maan wensen!
Titre
Dit is Miep / tekst en illustraties Kristof Devos
Auteur
Kristof Devos
Narrateur
Rita Waeytens  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2016
1 cd
Durée
0:04
Éditeur original
Davidsfonds /Infodok
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Miep is een erg druk meisje (met ADHD?) dat altijd en overal wil dansen. Haar vrienden vinden het maar gedoe, dat dansen. ‘Scheer je weg!’ roepen ze. ‘Loop naar de maan!’. Naar de maan? Dat vindt Miep eigenlijk wel een goed idee. Daar kan ze ongestoord dansen. Ze zet alles op alles om daar te komen. De vraag is of het haar lukt. De stijl van de tekst in het hoge, wat smalle prentenboek is bijzonder en bijna poëtisch. Dat wordt versterkt door de speciale kunstzinnige tekeningen in kleurpotlood waar de suggestie van beweging meermaals in zit. Kristof Devos is bekend om zijn bijzondere illustraties en won met de tekeningen in het boek 'Schim' (2015) een White Raven (toegekend door de Internationale Jugendbibliothek München). 'Dit is Miep' is het eerst boek dat de auteur zowel schreef als illustreerde. Het thema hyperactiviteit is hierin op een speelse manier verwerkt. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Dit is Miep

Wanneer Joppe en Mitten Miep naar de maan wensen, vindt Miep dat nog niet zo een slecht idee. Op de maan zou ze kunnen dansen zonder het gezeur van Joppe of Mitten. Maar hoe geraakt ze daar?Dit verhaal gaat over een meisje dat steeds maar wil dansen. Haar energieke persoonlijkheid maakt sommige mensen erg zenuwachtig. En Miep zelf vindt dat ook niet leuk. Ze zoekt een plek waar ze volledig zichzelf kan zijn, zonder anderen lastig te vallen.Het is een warm verhaal, met zachte prenten die perfect de energie van Miep weergeven. De prenten zijn grappig en ontroerend. De auteur speelt met taal in het verhaal. Of dit taalspel voor jonge kinderen duidelijk is, betwijfel ik. Maar met de nodige begeleiding kan dit boek zeker een werkbaar instrument zijn om met kinderen over hyperactiviteit te praten. Of, je laat het verhaal het verhaal zijn en de kinderen genieten van de prenten. Ze hoeven niet altijd alles te begrijpen. Dat doen volwassenen immers ook …Lire la suite