Livre
Néerlandais

Een geweldige dag

Lane Smith (auteur), Berd Ruttenberg (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
De zon scheen, een lief baasje dat goed voor hen zorgde, lekkers om van te smullen, ... Het was een geweldige dag voor Poes, Hond, Mees en Eekhoorn. Totdat een grote, vriendelijke Beer de boel eens flink in de war komt schoppen. Dan blijkt: het wás inderdaad een geweldige dag voor Poes. En het wás een geweldige dag voor Hond, Mees en Eekhoorn. En het ís een geweldige dag voor ...
Titre
Een geweldige dag
Auteur
Lane Smith
Traducteur
Berd Ruttenberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A perfect day
Éditeur
[Hoorn]: Hoogland & Van Klaveren, © 2016
[32]p. : ill.
ISBN
9789089672254 (hardback)
Placing suggestion
Dieren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eenvoudige dingen maken een gewone dag tot een perfecte dag in de achtertuin van de kleine jongen Bert. Poes luiert tussen de narcissen in de zon. Hond geniet van het koele water in het badje, dat Bert voor hem heeft klaargezet. Bert zorgt ook voor voldoende vogelzaad voor Mees en een heerlijke maiskolf voor Eekhoorn. Maar dan komt er een ongenode gast de tuin in: een grote bruine beer. Geheel onbewust van de verstoring van de geweldige dag voor de kleinere dieren, maakt hij deze dag tot een perfecte dag voor zichzelf, door het bad water leeg te slurpen, het zaad en de maiskolf op te slokken en de narcissen als een 'sneeuwengel' te verpletteren. Beer geniet met volle teugen, terwijl Bert en de kleinere dieren achter een raam toekijken. Perfectie is afhankelijk van het perspectief. Humoristisch speels verhaal met korte groot gedrukte tekst met herhalingsaspect. Kleurrijke expressieve illustraties gemaakt met diverse technieken, waarbij verf geborsteld is opgebracht. Prachtig eenvoudig …Lire la suite

À propos de Lane Smith

Lane Smith était un acteur américain né le 29 avril 1936 à Memphis, dans le Tennessee, et mort le 13 juin 2005 à Northridge, en Californie (États-Unis) pour cause de sclérose latérale amyotrophique, une maladie neurodégénérative caractérisée par une paralysie musculaire progressive.

Biographie

Filmographie

  • 1970 : Maidstone
  • 1973 : The Last American Hero de Lamont Johnson : Rick Penny, Driver
  • 1973 : Flics et voyous (Cops and Robbers) : Perpetrator
  • 1974 : Enquête dans l'impossible (Man on a Swing) : Ted Ronan
  • 1975 : Une bible et un fusil (Rooster Cogburn) : Leroy
  • 1975 :…En lire plus sur Wikipedia