Livre
Néerlandais

Waar is mijn kudde?

Lane Smith (auteur), Koos Meinderts (adaptateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een jongen vraagt zich af bij welke dieren hij hoort. Bij de geiten, de rupsen of de walvissen? Hij voelt zich een met de sterren en de zee, maar is heel blij als hij zijn eigen kudde vindt. Oblong prentenboek met intens gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Waar is mijn kudde?
Auteur
Lane Smith
Adaptateur
Koos Meinderts
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
There is a tribe of kids
Éditeur
[Hoorn]: Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, © 2016
[40] p. : ill.
ISBN
9789089672124 (hardback)
Placing suggestion
Avontuur (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een jongen in een pak gemaakt van bladeren vraagt zich af bij welke kudde hij hoort. Bij de geiten, de pinguïns? Hij zoekt bij de kwallen en de olifanten en doet precies als zij. Na een lange dag zoeken en een nachtje slaap, vindt hij een spoor van schelpen op het strand. Is dit de weg naar huis? Fraai geïllustreerd prentenboek in oblong formaat van de succesvolle Amerikaanse illustrator/auteur, die bekend werd met het hilarische prentenboek ‘Het is een boek’*. De prenten in gemengde techniek, met gebruik van ecoline, acrylverf, kleurpotlood, en zowel traditioneel als digitaal knip- en plakwerk, zijn soms paginavullend en soms opgedeeld in kleinere scènes. Ze hebben sprookjesachtige kleurschakeringen. Het jongetje en de dieren zijn sprekend en vriendelijk, eenvoudig van vorm; de stijl doet soms denken aan het werk van Fiep Westendorp. De minimale tekst, gedrukt in een duidelijk lettertype met schreef, staat in de prenten en is op rijm. Per zin staat een woord in hoofdletters, om rijm …Lire la suite

À propos de Lane Smith

Lane Smith est un acteur américain né le 29 avril 1936 à Memphis, dans le Tennessee, et mort le 13 juin 2005 à Northridge, en Californie (États-Unis) pour cause de sclérose latérale amyotrophique, une maladie neurodégénérative caractérisée par une paralysie musculaire progressive.

Biographie

Filmographie

  • 1970 : Maidstone
  • 1973 : The Last American Hero de Lamont Johnson : Rick Penny, Driver
  • 1973 : Flics et voyous (Cops and Robbers) : Perpetrator
  • 1974 : Enquête dans l'impossible (Man on a Swing) : Ted Ronan
  • 1975 : Une bible et un fusil (Rooster Cogburn) : Leroy
  • 1975 : Valle…En lire plus sur Wikipedia