Nadat de minister van Buitenlandse Zaken is vermoord, wordt Joona Linna overgehaald om weer voor de Zweedse veiligheidsdienst te gaan werken.
Titre
Jager
Auteur
Lars Kepler
Traducteur
Clementine Luijten Jasper Popma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Kaninjägaren
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2020 | Autres éditions
540 p.
ISBN
9789403148205 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jager

Eerste zin. Het is vroeg in de ochtend en het gladde water in de scherenkust glanst als geborsteld staal.

Een callgirl ontsnapt maar net aan een gewelddadige verkrachting wanneer haar aanrander door een indringer, de ‘Konijnenjager’, wordt vermoord. De dode is niemand minder dan de minister van Buitenlandse Zaken, al heeft de moord niets met politiek, maar wel met een ongestrafte misdaad uit het verleden te maken. Een kluif voor Lars Keplers twee überflikken: Saga Bauer, die zich ontpopt tot een superieure Lara Croft, en Joona Linna, die net twee jaar heeft doorgebracht in de best beveiligde gevangenis van Zweden. Jager is een uitstekende Kepler, al hoeft die truc met superkorte hoofdstukken niet per se om de spanning op te drijven. Toch blijf je lezen omdat dit schrijversduo – Lars Kepler is het pseudoniem van Alexander en Alexandra Coelho Ahndoril – nog lang niet vastgeroest zit in zijn formule en dit oedipale drama op een intelligente, onsentimentele manier neerzet. De allerlaatste bladzijden van Jager bezorgen je echt koude rillingen …Lire la suite

Dit is de zesde thriller* met in de hoofdrol Joona Linna, agent bij de Zweedse veiligheidsdienst Säpo, geschreven door Lars Kepler, pseudoniem van het Zweedse schrijversduo Alexandra en Alexander Ahndoril. Linna zit in de gevangenis een straf uit wanneer de minister van Buitenlandse Zaken wordt vermoord. De Säpo vermoedt een terroristische aanslag en in ruil voor vrijlating wordt Linna overgehaald om in de gevangenis contact te leggen met de vermoedelijke opdrachtgever. Dat lukt, maar een actie om medeplichtigen op te sporen gaat gruwelijk mis. Deze traditionele, spannende Scandi-thriller bevat enkele onwaarschijnlijkheden en irrelevante details over ieders liefdesleven, uitvoerige actiescènes, weetjes over wapens, de gebruikelijke dosis drugs en alcohol en een actueel decor in de vorm van een potentieel slachtoffer met een kookprogramma op tv.

À propos de Lars Kepler

Lars Kepler est le nom de plume d'un couple d'auteurs suédois de romans policiers, Alexandra Coelho Ahndoril (en) (née le 2 mars 1966 à Helsingborg) et Alexander Ahndoril (en) (né le 20 janvier 1967 à Stockholm).

Œuvres

Série Joona Linna

  1. L'Hypnotiseur, Actes Sud, coll. « Actes noirs », 2010 ((sv) Hypnotisö…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions