Livre
Néerlandais
In het voorportaal van de dood in de vorm van een Chinese havenstad probeert een moeder haar zoon te redden uit handen van de triade door een macaber spel te spelen.
Titre
Playground
Auteur
Lars Kepler
Traducteur
Ydelet Westra
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Playground
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2015
381 p.
ISBN
9789023495338 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Luitenant Jasmin heeft na een mislukte operatie in Kosovo een negatieve bijna-doodervaring in een Chinese havenstad: een voorportaal van de dood. Enkele jaren later verongelukt ze samen met haar moeder en zoon Dante (5) en komt opnieuw in die stad, waar de macht in handen is van de triade. Een overleden man weet Dantes visum afhandig te maken waarmee hij zelf terug kan naar de levenden. Jasmin zet alles op alles om dit ongedaan te maken om haar zoon te redden. Hierbij wordt ze geholpen door een groepje welwillenden en tegengewerkt door de triade. Uiteraard zit alles anders dan de lezer aanvankelijk denkt en kunnen mensen via levenden boodschappen doorgeven aan de ‘doden’. Met rijke details wordt een wondere wereld geschetst waar je allengs in wordt meegesleept. Gesprekken zijn hier en daar surrealistisch. Fans die een politiethriller (Joona Linna) verwachten zullen wat teleurgesteld zijn, maar krijgen een verhaal met een eigen logica, sfeer en karakteristieke personages, zelfs een vle…Lire la suite

À propos de Lars Kepler

Lars Kepler est le nom de plume d'un couple d'auteurs suédois de romans policiers, Alexandra Coelho Ahndoril (en) (née le 2 mars 1966 à Helsingborg) et Alexander Ahndoril (en) (né le 20 janvier 1967 à Stockholm).

Œuvres

Série Joona Linna

  1. L'Hypnotiseur, Actes Sud, coll. « Actes noirs », 2010 ((sv) Hypnotisö…En lire plus sur Wikipedia