Livre
Néerlandais

Latina love : de mooiste liefdesverhalen van Laura Esquivel, Cristina Garcia en andere Latijns-Amerikaanse schrijfs...

Laura Esquivel (auteur), Cristina Garcia (auteur)

Latina love : de mooiste liefdesverhalen van Laura Esquivel, Cristina Garcia en andere Latijns-Amerikaanse schrijfs...

Genre:
Latina Love is een verzameling gepassioneerde verhalen van schrijfsters uit Latijns-Amerika. Ze schrijven allemaal op hun eigen manier over de liefde. Zo schrijft Laura Esquivel over de liefde die wordt gevoed met erotische gerechten, verhaalt Esmeralda Santiago over vrouwen en hun verlangens en Cristina Garcia en Zoe Valdes beschrijven de liefde op zijn Cubaans.
In deze bundel zijn uiteenlo
Titre
Latina love : de mooiste liefdesverhalen van Laura Esquivel, Cristina Garcia en andere Latijns-Amerikaanse schrijfsters / Laura Esquivel, Cristina Garcia ... [et al.]
Auteur
Laura Esquivel Cristina Garcia
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Arena, 2001
189 p.
ISBN
90-6974-420-1

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Rode rozen en tortilla's (Arena, 1991) is de titel van de roman van Laura Esquivel, waaruit hier een fragment werd geplukt onder de titel 'Kwartels in rozenblaadjes', dat samen met andere fragmenten uit romans van Zuid-Amerikaanse schrijfsters werd gebundeld tot deze anthologie van liefdesverhalen. De oorspronkelijke roman in het Spaans, Como agua para chocolate, is een grappig en sfeervol sprookje dat het verhaal vertelt van de jongste dochter van een eenoudergezin die traditiegetrouw niet mag huwen om voor haar oude moeder te kunnen zorgen. Het werd in 1992 knap verfilmd door de Mexicaan Alfonso Rau.

Dit alles om te zeggen dat hoe mooi het fragment ook mag zijn, we hier toch nog altijd te doen hebben met een deel van een roman die pas tot zijn recht komt als hij in zijn geheel gelezen wordt. En dat geldt in bijna alle gevallen voor de overige verhalen die maar uittreksels zijn en dus een voorproef van de roman waaruit ze werden geplukt. Zo ook voor de roman I…Lire la suite
Hoofdstukken en fragmenten uit romans van Latijns-Amerikaanse schrijfsters. De fragmenten die zijn gekozen, zijn liefdesverhalen. De schrijfsters onder wie Laura Esquivel, Gioconda Belli en Julia Alvarez komen uit Cuba, Mexico, Nicaragua en de Dominicaanse Republiek. Het zijn kleurrijke, exotische verhalen, overstromend van heftige passie en overrompelende familierelaties. De verhalen, zijn zonder de kennis van de complete roman, vaak niet te begrijpen en, menig lezer, zal daarom, nieuwsgierig geworden, op zoek gaan naar het volledige verhaal. Kleine druk.

À propos de Laura Esquivel

Laura Esquivel (née Laura Beatriz Esquivel Valdés à Mexico le 30 septembre 1950) est une écrivaine, scénariste et politicienne mexicaine contemporaine.

Biographie

Avant de se consacrer à sa littérature, elle œuvre dans l'enseignement, fonde un atelier de théâtre et de littérature pour les enfants et travaille comme scénariste pour le cinéma. Son premier roman Chocolat amer (Como agua para chocolate), publié en 1989, remporte un succès sans précédent. Traduit en trente-cinq langues, il reste plus d'un an dans la liste des best sellers du New York Times.

En 1992, l'adaptation cinématographique de Chocolat amer, intitulée Les Épices de la passion (Como agua para chocolate, réalisée par Alfonso Arau (le mari de Laura Esquivel de 1975 à 1995) et dont le scénario est écrit par elle-même est é…En lire plus sur Wikipedia